Wczytuję dane...
Model: OS-VD3-120
EAN: 5903933902524
Producent: OstroVit

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

20,90 PLN
(0.17 PLN/szt.)

Opis produktu

Witamina D3 4000 IU
Suplement diety w kapsułkach uzupełniający dietę witaminę D. Produkt dedykowany dorosłym osobom zdrowym powyżej 75 roku życia. Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

OstroVit Witamina D3 4000 IU to wysokiej jakości suplement diety, który stanowi źródło mikroskładnika, jakim jest witamina D3. To preparat dostępny w formie łatwych do połknięcia kapsułek, stworzony z myślą o seniorach powyżej 75 roku życia oraz osobach, które wykazują zwiększone zapotrzebowanie na witaminę D3.

- Źródło witaminy D3 - jedna kapsułka zawiera 4000 IU cholekalcyferolu.
- 1 porcja = 1 kapsułka.
- Wydajność - opakowanie produktu wystarczy na cztery miesiące regularnej suplementacji.
- Wygodna forma - preparat w postaci łatwych do połknięcia, softgelowych kapsułek zapewnia bezproblemową podaż cennego składnika.

Zalecana dzienna porcja: zdrowe osoby dorosłe powyżej 75 roku życia - 1 kapsułka dziennie z posiłkiem. Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą.

Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Opakowanie: 120kapsułek.

Masa netto: 29 g.

Składniki aktywne Na porcję % RWS*
Witamina D 100 µg / 4000 IU 2000%

* - RWS -Referencyjna Wartość Spożycia.


Składniki: olej słonecznikowy, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; woda oczyszczona, cholekalcyferol (witamina D). Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka (łącznie z laktozą), soi, orzeszków ziemnych, innych orzechów, nasion sezamu, zbóż zawierających gluten, jaj, skorupiaków, ryb.