Opis produktu
LYOFOOD Kaszotto z pęczaku
Zainspirowani kuchnią północnych Włoch postawiliśmy stworzyć własną wersję doskonałego primo piatto, jakim bez wątpienia jest proste, a zarazem niezwykle eleganckie risotto. Smakowita kompozycja powstała z kaszy jęczmiennej, zielonej soczewicy, czerwonej papryki, pora i pestek dyni, a całość zanurzona została w musie z awokado. Rezultat? Świetnie zbilansowany wegański przysmak, którym możesz cieszyć się podczas wędrówek, gdziekolwiek zaprowadzi cię szlak...
Sposób przygotowania:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną.
2. Usuń pochłaniacz tlenu.
3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania.
4. Dokładnie zamieszaj.
5. Zamknij i odczekaj 9 minut.
6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 128g / 500g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: kaszotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado.
Wartości odżywcze | 100 g | 128 g Duża porcja |
Wartość energetyczna | 1724 kJ / 411 kcal | 2207 kJ / 526 kcal |
Tłuszcz | 12 g | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g | 3,0 g |
Węglowodany | 52 g | 67 g |
w tym cukry | 7,0 g | 8,9 g |
Błonnik | 14 g | 17 g |
Białko | 15 g | 20 g |
Sól | 1,5 g | 1,9 g |
Składniki: papryka czerwona 41 %, kasza jęczmienna pęczak 20 %, soczewica zielona 14 %, por, awokado 4 %, pestki dyni, natka pietruszki, oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól, przyprawy.