-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
LYOFOOD Mung Dal - Liofilizowane danie: Fasola mung z aromatycznym sosem pomidorowym w stylu indyjskim
Rośliny strączkowe są istotnym składnikiem kuchni południowoazjatyckiej. Mung dal, zwana także złotą fasolą, stanowi bogatą w białko bazę wielu potraw od sałatek przez zapiekanki po nawet słodycze. Fasola została zanurzona w gęstym pomidorowo-kokosowym sosie z aromatycznymi ziołami: listkami kolendry, kuminem, kurkumą i liśćmi curry. Całości dopełnia ząbek czosnku i szczypta… jaggery, czyli nierafinowanego cukru wytwarzanego tradycyjnymi metodami z soku z trzciny cukrowej. Efekt? Wyborna wegańska liofilizowana wersja indyjskiego klasyka!
Sposób przygotowania:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 10 minut. 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.
Masa netto: 48g / 270g (gotowe danie po dodaniu wody).
Rodzaj: Fasola mung z aromatycznym sosem pomidorowym w stylu indyjskim.
Wartości odżywcze | 100 g | 48 g Jedna porcja |
Wartość energetyczna | 1586 kJ / 376 kcal | 761 kJ / 181 kcal |
tłuszcz | 6,0 g | 2,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g | 2,3 g |
węglowodany | 52 g | 25 g |
w tym cukry | 7,7 g | 3,7 g |
błonnik | 11 g | 5,2 g |
białko | 23 g | 11 g |
sól | 3,3 g | 1,6 g |
Składniki: pulpa pomidorowa (pomidory, sok pomidorowy) 65 %, fasola mung 27 %, olej kokosowy, liście kolendry 2,1 %, czosnek, sól, cukier jaggery, kumin, kurkuma, liście curry, papryczka chili zielona.