Opis produktu
SQUEEZY Athletic
Pierwszy na rynku produkt kontrolujący wagę, którego substratem bazowym jest opatentowana substancja Vitalose20®* będąca efektem procesu podwójnej fermentacji pełnoziarnistej pszenicy, podczas której prawie całkowicie usunięto z niej skrobię. Squeezy Athletic zawiera oprócz tego niezbędne dla organizmu węglowodany, białka, błonnik, wielonasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku wspomagający redukcję masy ciała bez straty energii i wydolności.
Najważniejsze cechy Squeezy Athletic:
- Indeks glikemiczny jest mniejszy niż 20!
- Zawiera najcenniejsze substancje odżywcze – białka oraz dające energię węglowodany, a ich optymalne wykorzystanie poprawia metabolizm
- Niska wartość kaloryczna Squeezy Athletic sprzyja utracie wagi, jednocześnie zapewnia odpowiednie odżywienie organizmu dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku
- Ze względu na dużą ilość błonnika prawie w ogóle nie pojawiają się napady głodu, pomimo redukcji kalorii
- Zawiera cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, których organizm potrzebuje na co dzień do poprawnego funkcjonowania. By tracić na wadze – zdrowo!
Zalecana dzienna porcja i sposób użycia: porcję 55g = 5 czubate łyżki stołowe zmieszaj w zależności od upodobań z ok. 250 ml płynnego, zimnego pokarmu, np. wody, jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu, chudego twarożku, kefiru lub odtłuszczonego mleka. Gotowy shake nie powinien być zbyt rzadki, aby czuć się sytym. W zależności od objętości i intensywności treningu zastąp maksymalnie 2 posiłki dziennie. Pamiętaj, aby pić odpowiednią ilość płynów w ciągu dnia (2-3 litry)!
Opakowanie: 9 porcji.
Masa netto: 495 g.
Smak: waniliowy.
Wartości odżywcze | na 100g | % RWS* | na posiłek (55 g proszku na 250 ml wody) | %RWS* |
Wartość energetyczna | 1607 kJ (383 kcal) | 19% | 884 kJ (210 kcal) | 11% |
Tłuszcz | 11g | 15% | 5,9 g | 8% |
- w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 2,16 g | 11% | 1,19 g | 6% |
Węglowodany | 34g | 13% | 19g | 7% |
- w tym cukier | 24g | 27% | 13g | 15% |
Błonnik | 11g | 6,3 g | ||
Białko | 31g | 63% | 17g | 34% |
Sól | 1,95 g | 32% | 1,07 g | 18% |
Witamina A | 545 mcg | 68% | 300 mcg | 37% |
Witamina D | 3,14 μg | 63% | 1,72 mcg | 34% |
Witamina E | 9,1 mg | 76% | 5,0 mg | 42% |
Witamina K | 45 mcg | 60% | 24 mcg | 33% |
Witamina C | 61 mg | 76% | 33 mg | 42% |
Tiamina | 0,98 mg | 89% | 0,54 mg | 49% |
Ryboflawina | 1,33 mg | 95% | 0,73 mg | 52% |
Niacyna | 12 mg | 72% | 6,3 mg | 40% |
Witamina B6 | 1,60 mg | 115% | 0,88 mg | 63% |
Kwas foliowy | 237 mcg | 118% | 130 mcg | 65% |
Witamina B12 | 2,35 mcg | 94% | 1,29 mcg | 52% |
Biotyna | 58 mcg | 116% | 32 mcg | 64% |
Kwas pantotenowy | 5,9 mg | 99% | 3,27 mg | 55% |
Potas | 1268 mg | 63% | 697 mg | 35% |
Wapń | 551 mg | 69% | 303 mg | 38% |
Fosfor | 552 mg | 79% | 304 mg | 43% |
Magnez | 352 mg | 94% | 194 mg | 52% |
Żelazo | 9,3 mg | 66% | 5,1 mg | 36% |
Cynk | 7,8 mg | 78% | 4,27 mg | 43% |
Miedź | 0,80 mg | 80% | 0,44 mg | 44% |
Mangan | 2,56 mg | 128% | 1,41 mg | 70% |
Selen | 32 mcg | 59% | 18 mcg | 32% |
Molibden | 30 mcg | 60% | 17 mcg | 33% |
Jod | 93 mcg | 62% | 51 mcg | 34% |
Sód | 0,78 g | 0,43 g |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: Fermentoza* (zawiera pszenicę i produkty mleczne ) 51%, izomaltuloza** 15%, białko mleka 12%, słodka śmietanka maślana w proszku , emulgatory (lecytyny sojowe, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), węglan magnezu, węglan wapnia, chlorek potasu, substancje słodzące (glikozydy stewiolowe ze stewii), maltodekstryna, kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan żelaza II, 3-hydrat cytrynian cynku, D pantotenian wapnia, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, monoazotan tiaminy, octan retinylu, glukonian miedzi, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodan potasu, selenian sodu, dwuwodny molibdenian sodu, fitomenadion, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
* Fermentoza to sfermentowany produkt pszenny wytwarzany z pełnoziarnistej pszenicy , której węglowodany są prawie całkowicie rozkładane w wyniku fermentacji drożdży. Fermentacja odbywa się po raz drugi przy użyciu specjalnych kultur jogurtowych i mleka odtłuszczonego , a następnie suszenie.
**Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.