Wczytuję dane...
Model: SQ-ATW-495

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

149,00 PLN
(30.10 PLN/100 g)
Produkt niedostępny

Opis produktu

SQUEEZY Athletic

Pierwszy na rynku produkt kontrolujący wagę, którego substratem bazowym jest opatentowana substancja Vitalose20®* będąca efektem procesu podwójnej fermentacji pełnoziarnistej pszenicy, podczas której prawie całkowicie usunięto z niej skrobię. Squeezy Athletic zawiera oprócz tego niezbędne dla organizmu węglowodany, białka, błonnik, wielonasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku wspomagający redukcję masy ciała bez straty energii i wydolności.

Najważniejsze cechy Squeezy Athletic:

- Indeks glikemiczny jest mniejszy niż 20!
- Zawiera najcenniejsze substancje odżywcze – białka oraz dające energię węglowodany, a ich optymalne wykorzystanie poprawia metabolizm
- Niska wartość kaloryczna Squeezy Athletic sprzyja utracie wagi, jednocześnie zapewnia odpowiednie odżywienie organizmu dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku
- Ze względu na dużą ilość błonnika prawie w ogóle nie pojawiają się napady głodu, pomimo redukcji kalorii
- Zawiera cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, których organizm potrzebuje na co dzień do poprawnego funkcjonowania. By tracić na wadze – zdrowo!

Zalecana dzienna porcja i sposób użycia: porcję 55g = 5 czubate łyżki stołowe zmieszaj w zależności od upodobań z ok. 250 ml płynnego, zimnego pokarmu, np. wody, jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu, chudego twarożku, kefiru lub odtłuszczonego mleka. Gotowy shake nie powinien być zbyt rzadki, aby czuć się sytym. W zależności od objętości i intensywności treningu zastąp maksymalnie 2 posiłki dziennie. Pamiętaj, aby pić odpowiednią ilość płynów w ciągu dnia (2-3 litry)!

Opakowanie: 9 porcji.

Masa netto: 495 g.

Smak: waniliowy.

Wartości odżywcze na 100g  % RWS* na posiłek (55 g proszku na 250 ml wody)  %RWS*
Wartość energetyczna 1607 kJ (383 kcal)  19%  884 kJ (210 kcal)  11% 
Tłuszcz  11g  15%  5,9 g  8% 
- w tym: nasycone kwasy tłuszczowe  2,16 g  11%  1,19 g  6% 
Węglowodany  34g  13%  19g  7% 
- w tym cukier  24g  27%  13g  15% 
Błonnik  11g  6,3 g 
Białko  31g  63%  17g  34% 
Sól  1,95 g  32%  1,07 g  18% 
Witamina A  545 mcg  68%  300 mcg  37% 
Witamina D  3,14 μg  63%  1,72 mcg  34% 
Witamina E  9,1 mg  76%  5,0 mg  42% 
Witamina K  45 mcg  60%  24 mcg  33% 
Witamina C  61 mg  76%  33 mg  42% 
Tiamina  0,98 mg  89%  0,54 mg  49% 
Ryboflawina  1,33 mg  95%  0,73 mg  52% 
Niacyna  12 mg  72%  6,3 mg  40% 
Witamina B6  1,60 mg  115%  0,88 mg  63% 
Kwas foliowy  237 mcg  118%  130 mcg  65% 
Witamina B12  2,35 mcg  94%  1,29 mcg  52% 
Biotyna  58 mcg  116%  32 mcg  64% 
Kwas pantotenowy  5,9 mg  99%  3,27 mg  55% 
Potas  1268 mg  63%  697 mg  35% 
Wapń  551 mg  69%  303 mg  38% 
Fosfor  552 mg  79%  304 mg  43% 
Magnez  352 mg  94%  194 mg  52% 
Żelazo  9,3 mg  66%  5,1 mg  36% 
Cynk  7,8 mg  78%  4,27 mg  43% 
Miedź  0,80 mg  80%  0,44 mg  44% 
Mangan  2,56 mg  128%  1,41 mg  70% 
Selen  32 mcg  59%  18 mcg  32% 
Molibden  30 mcg  60%  17 mcg  33% 
Jod  93 mcg  62%  51 mcg  34% 
Sód  0,78 g  0,43 g 

* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.

Składniki: Fermentoza* (zawiera pszenicę i produkty mleczne ) 51%, izomaltuloza** 15%, białko mleka 12%, słodka śmietanka maślana w proszku , emulgatory (lecytyny sojowe, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), węglan magnezu, węglan wapnia, chlorek potasu, substancje słodzące (glikozydy stewiolowe ze stewii), maltodekstryna, kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan żelaza II, 3-hydrat cytrynian cynku, D pantotenian wapnia, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, monoazotan tiaminy, octan retinylu, glukonian miedzi, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodan potasu, selenian sodu, dwuwodny molibdenian sodu, fitomenadion, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.

* Fermentoza to sfermentowany produkt pszenny wytwarzany z pełnoziarnistej pszenicy , której węglowodany są prawie całkowicie rozkładane w wyniku fermentacji drożdży. Fermentacja odbywa się po raz drugi przy użyciu specjalnych kultur jogurtowych i mleka odtłuszczonego , a następnie suszenie.

**Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: