Opis produktu
SQUEEZY Athletic
Pierwszy na rynku produkt kontrolujący wagę, którego substratem bazowym jest opatentowana substancja Vitalose20®* będąca efektem procesu podwójnej fermentacji pełnoziarnistej pszenicy, podczas której prawie całkowicie usunięto z niej skrobię. Squeezy Athletic zawiera oprócz tego niezbędne dla organizmu węglowodany, białka, błonnik, wielonasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku wspomagający redukcję masy ciała bez straty energii i wydolności.
Najważniejsze cechy Squeezy Athletic:
- Indeks glikemiczny jest mniejszy niż 20!
- Zawiera najcenniejsze substancje odżywcze – białka oraz dające energię węglowodany, a ich optymalne wykorzystanie poprawia metabolizm
- Niska wartość kaloryczna Squeezy Athletic sprzyja utracie wagi, jednocześnie zapewnia odpowiednie odżywienie organizmu dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku
- Ze względu na dużą ilość błonnika prawie w ogóle nie pojawiają się napady głodu, pomimo redukcji kalorii
- Zawiera cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, których organizm potrzebuje na co dzień do poprawnego funkcjonowania. By tracić na wadze – zdrowo!
Zalecana dzienna porcja i sposób użycia: porcję 55g = 5 czubate łyżki stołowe zmieszaj w zależności od upodobań z ok. 250 ml płynnego, zimnego pokarmu, np. wody, jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu, chudego twarożku, kefiru lub odtłuszczonego mleka. Gotowy shake nie powinien być zbyt rzadki, aby czuć się sytym. W zależności od objętości i intensywności treningu zastąp maksymalnie 2 posiłki dziennie. Pamiętaj, aby pić odpowiednią ilość płynów w ciągu dnia (2-3 litry)!
Opakowanie: 9 porcji.
Masa netto: 495 g.
Smak: czekoladowy.
Wartości spożywcze | pro 100 g | %RWS* | na posiłek (55 g proszku na 250 ml wody) | %RWS* |
Wartość energetyczna | 1.577 kJ (376 kcal) | 19 % | 867 kJ (207 kcal) | 10 % |
Tłuszcz | 11,4 g | 16 % | 6,3 g | 9 % |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,60 g | 13 % | 1,43 g | 7 % |
Węglowodany | 31 g | 12 % | 17 g | 7 % |
w tym cukier | 20 g | 22 % | 11 g | 12 % |
Błonnik | 14 g | 7,9 g | ||
Białko | 30 g | 60 % | 16 g | 33 % |
Sól | 1,75 g | 30 % | 0,98 g | 16 % |
Witamina A | 541 μg | 68 % | 297 μg | 37 % |
Witamina D | 3,17 μg | 63 % | 1,74 μg | 35 % |
Witamina E | 9,1 mg | 76 % | 5,0 mg | 42 % |
Witamina K | 45 μg | 59 % | 25 μg | 33 % |
Witamina C | 60 mg | 76 % | 33 mg | 42 % |
Tiamina | 0,99 mg | 90 % | 0,54 mg | 49 % |
Ryboflawina | 1,26 mg | 90 % | 0,69 mg | 50 % |
Niacyna | 12 mg | 74 % | 6,5 mg | 41 % |
Witamina B6 | 1,55 mg | 111 % | 0,85 mg | 61 % |
Kwas foliowy | 239 μg | 119 % | 132 μg | 66 % |
Witamina B12 | 2,31 μg | 92 % | 1,27 μg | 51 % |
Biotyna | 55 μg | 109 % | 30 μg | 60 % |
Kwas pantotenowy | 5,8 mg | 97 % | 3,21 mg | 53 % |
Potas | 1.569 mg | 80 % | 878 mg | 44 % |
Wapń | 427 mg | 53 % | 235 mg | 29 % |
Fosfor | 532 mg | 76 % | 292 mg | 42 % |
Magnez | 365 mg | 97 % | 200 mg | 54 % |
Żelazo | 14 mg | 97 % | 7,5 mg | 53 % |
Cynk | 7,9 mg | 80 % | 4,39 mg | 44 % |
Miedź | 0,75 mg | 75 % | 0,41 mg | 41 % |
Mangan | 2,32 mg | 116 % | 1,28 mg | 64 % |
Selen | 33 μg | 60 % | 18 μg | 33 % |
Molibden | 30 μg | 60 % | 17 μg | 33 % |
Jod | 91 μg | 61 % | 50 μg | 33 % |
Sód | 0,70 g | 0,39 g |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: Fermentoza* (zawiera pszenicę i produkty mleczne) 46%, izomaltuloza** 15%, białko mleka 12%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 11%, emulgatory (lecytyny sojowe, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), maślanka ze słodkiej śmietanki w proszku, aromat, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), węglan magnezu, chlorek potasu, węglan wapnia, substancje słodzące (glikozydy stewiolowe ze stewii), maltodekstryna, kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan żelaza II, cytrynian cynku 3-hydrat, D-pantotenian wapnia, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, monoazotan tiaminy, octan retinylu, glukonian miedzi, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodan potasu, selenian sodu, dwuwodny molibdenian sodu, fitomenadion, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
* Fermentoza to sfermentowany produkt pszenny wytwarzany z pełnoziarnistej pszenicy , której węglowodany są prawie całkowicie rozkładane w wyniku fermentacji drożdży. Fermentacja odbywa się po raz drugi przy użyciu specjalnych kultur jogurtowych i mleka odtłuszczonego , a następnie suszenie.
**Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.