Wczytuję dane...
Model: SQ-ATC-495

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

149,00 PLN
(30.10 PLN/100 g)
Produkt niedostępny

Opis produktu

SQUEEZY Athletic

Pierwszy na rynku produkt kontrolujący wagę, którego substratem bazowym jest opatentowana substancja Vitalose20®* będąca efektem procesu podwójnej fermentacji pełnoziarnistej pszenicy, podczas której prawie całkowicie usunięto z niej skrobię. Squeezy Athletic zawiera oprócz tego niezbędne dla organizmu węglowodany, białka, błonnik, wielonasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku wspomagający redukcję masy ciała bez straty energii i wydolności.

Najważniejsze cechy Squeezy Athletic:

- Indeks glikemiczny jest mniejszy niż 20!
- Zawiera najcenniejsze substancje odżywcze – białka oraz dające energię węglowodany, a ich optymalne wykorzystanie poprawia metabolizm
- Niska wartość kaloryczna Squeezy Athletic sprzyja utracie wagi, jednocześnie zapewnia odpowiednie odżywienie organizmu dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku
- Ze względu na dużą ilość błonnika prawie w ogóle nie pojawiają się napady głodu, pomimo redukcji kalorii
- Zawiera cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, których organizm potrzebuje na co dzień do poprawnego funkcjonowania. By tracić na wadze – zdrowo!

Zalecana dzienna porcja i sposób użycia: porcję 55g = 5 czubate łyżki stołowe zmieszaj w zależności od upodobań z ok. 250 ml płynnego, zimnego pokarmu, np. wody, jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu, chudego twarożku, kefiru lub odtłuszczonego mleka. Gotowy shake nie powinien być zbyt rzadki, aby czuć się sytym. W zależności od objętości i intensywności treningu zastąp maksymalnie 2 posiłki dziennie. Pamiętaj, aby pić odpowiednią ilość płynów w ciągu dnia (2-3 litry)!

Opakowanie: 9 porcji.

Masa netto: 495 g.

Smak: czekoladowy.

Wartości spożywcze pro 100 g  %RWS* na posiłek (55 g proszku na 250 ml wody)  %RWS*
Wartość energetyczna 1.577 kJ (376 kcal)  19 %  867 kJ (207 kcal)  10 % 
Tłuszcz 11,4 g  16 %  6,3 g  9 % 
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,60 g  13 %  1,43 g  7 % 
Węglowodany 31 g  12 %  17 g  7 % 
w tym cukier 20 g  22 %  11 g  12 % 
Błonnik 14 g  7,9 g 
Białko 30 g  60 %  16 g  33 % 
Sól 1,75 g  30 %  0,98 g  16 % 
Witamina A  541 μg  68 %  297 μg  37 % 
Witamina D  3,17 μg  63 %  1,74 μg  35 % 
Witamina E  9,1 mg  76 %  5,0 mg  42 % 
Witamina K  45 μg  59 %  25 μg  33 % 
Witamina C  60 mg  76 %  33 mg  42 % 
Tiamina  0,99 mg  90 %  0,54 mg  49 % 
Ryboflawina  1,26 mg  90 %  0,69 mg  50 % 
Niacyna  12 mg  74 %  6,5 mg  41 % 
Witamina B6  1,55 mg  111 %  0,85 mg  61 % 
Kwas foliowy  239 μg  119 %  132 μg  66 % 
Witamina B12  2,31 μg  92 %  1,27 μg  51 % 
Biotyna  55 μg  109 %  30 μg  60 % 
Kwas pantotenowy  5,8 mg  97 %  3,21 mg  53 % 
Potas  1.569 mg  80 %  878 mg  44 % 
Wapń  427 mg  53 %  235 mg  29 % 
Fosfor  532 mg  76 %  292 mg  42 % 
Magnez  365 mg  97 %  200 mg  54 % 
Żelazo  14 mg  97 %  7,5 mg  53 % 
Cynk  7,9 mg  80 %  4,39 mg  44 % 
Miedź  0,75 mg  75 %  0,41 mg  41 % 
Mangan  2,32 mg  116 %  1,28 mg  64 % 
Selen  33 μg  60 %  18 μg  33 % 
Molibden  30 μg  60 %  17 μg  33 % 
Jod  91 μg  61 %  50 μg  33 % 
Sód  0,70 g  0,39 g 

* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.

Składniki: Fermentoza* (zawiera pszenicę i produkty mleczne) 46%, izomaltuloza** 15%, białko mleka 12%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 11%, emulgatory (lecytyny sojowe, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), maślanka ze słodkiej śmietanki w proszku, aromat, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), węglan magnezu, chlorek potasu, węglan wapnia, substancje słodzące (glikozydy stewiolowe ze stewii), maltodekstryna, kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan żelaza II, cytrynian cynku 3-hydrat, D-pantotenian wapnia, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, monoazotan tiaminy, octan retinylu, glukonian miedzi, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodan potasu, selenian sodu, dwuwodny molibdenian sodu, fitomenadion, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.

* Fermentoza to sfermentowany produkt pszenny wytwarzany z pełnoziarnistej pszenicy , której węglowodany są prawie całkowicie rozkładane w wyniku fermentacji drożdży. Fermentacja odbywa się po raz drugi przy użyciu specjalnych kultur jogurtowych i mleka odtłuszczonego , a następnie suszenie.

**Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: