Wczytuję dane...
Model: SQ-ATB-495

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

149,00 PLN
(30.10 PLN/100 g)

Opis produktu

SQUEEZY Athletic

Pierwszy na rynku produkt kontrolujący wagę, którego substratem bazowym jest opatentowana substancja Vitalose20®* będąca efektem procesu podwójnej fermentacji pełnoziarnistej pszenicy, podczas której prawie całkowicie usunięto z niej skrobię. Squeezy Athletic zawiera oprócz tego niezbędne dla organizmu węglowodany, białka, błonnik, wielonasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku wspomagający redukcję masy ciała bez straty energii i wydolności.

Najważniejsze cechy Squeezy Athletic:

- Indeks glikemiczny jest mniejszy niż 20!
- Zawiera najcenniejsze substancje odżywcze – białka oraz dające energię węglowodany, a ich optymalne wykorzystanie poprawia metabolizm
- Niska wartość kaloryczna Squeezy Athletic sprzyja utracie wagi, jednocześnie zapewnia odpowiednie odżywienie organizmu dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku
- Ze względu na dużą ilość błonnika prawie w ogóle nie pojawiają się napady głodu, pomimo redukcji kalorii
- Zawiera cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, których organizm potrzebuje na co dzień do poprawnego funkcjonowania. By tracić na wadze – zdrowo!

Zalecana dzienna porcja i sposób użycia: porcję 55g = 5 czubate łyżki stołowe zmieszaj w zależności od upodobań z ok. 250 ml płynnego, zimnego pokarmu, np. wody, jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu, chudego twarożku, kefiru lub odtłuszczonego mleka. Gotowy shake nie powinien być zbyt rzadki, aby czuć się sytym. W zależności od objętości i intensywności treningu zastąp maksymalnie 2 posiłki dziennie. Pamiętaj, aby pić odpowiednią ilość płynów w ciągu dnia (2-3 litry)!

Opakowanie: 9 porcji.

Masa netto: 495 g.

Smak: bananowy.

Wartości odżywcze pro 100 g                 %RWS na posiłek (55 g proszku na 250 ml wody)  %RWS
Wartość energetyczna 1.607 kJ (383 kcal)  19 %  884 kJ (210 kcal)  11 % 
Tłuszcz 11 g  16 %  6 g  9 % 
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,16 g  11 %  1,19 g  6 % 
Węglowodany 34 g  13 %  19 g  7 % 
w tym cukier 23 g  26 %  13 g  14 % 
Błonnik 11 g  6,3 g 
Białko 31 g  63% 17 g  34%
Sól 1,95 g  32 %  1,07 g  18 % 
Witamina A  545 μg  68 %  300 μg  37 % 
Witamina D  3,13 μg  63 %  1,72 μg  34 % 
Witamina E  9,1 mg  76 %  5,0 mg  42 % 
Witamina K  45 μg  59 %  24 μg  33 % 
Witamina C  61 mg  76 %  33 mg  42 % 
Tiamina  0,98 mg  89 %  0,54 mg  49 % 
Ryboflawina  1,32 mg  95 %  0,73 mg  52 % 
Niacyna  12 mg  72 %  6,3 mg  40 % 
Witamina B6  1,60 mg  114 %  0,88 mg  63 % 
Kwas foliowy  237 μg  118 %  130 μg  65 % 
Witamina B12  2,35 μg  94 %  1,29 μg  52 % 
Biotyna  58 μg  116 %  32 μg  64 % 
Kwas pantotenowy  5,9 mg  99 %  3,27 mg  54 % 
Potas  1.266 mg  63 %  696 mg  35 % 
Wapń  549 mg  69 %  302 mg  38 % 
Fosfor  550 mg  79 %  302 mg  43 % 
Magnez  352 mg  94 %  193 mg  52 % 
Żelazo  9,3 mg  66 %  5,1 mg  36 % 
Cynk  7,8 mg  78 %  4,27 mg  43 % 
Mangan  256 mg 128% 1,41 mg 70%
Selen  32 μg  59% 18 μg  32%
Molibden  30 μg  60% 17μg  33%
Jod  93 μg  62% 51 μg  34%
Sód  0,78 g 0,43 g

* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.

Składniki: Fermentoza* (zawiera pszenicę i produkty mleczne) 51%, izomaltuloza** 15%, białko mleka 12%, słodka śmietanka maślanka w proszku, emulgatory (lecytyny sojowe, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), naturalny aromat bananowy, substancje zagęszczające (guma ksantanowa) , guma guar), węglan magnezu, węglan wapnia, chlorek potasu, substancje słodzące (glikozydy stewiolowe ze stewii), maltodekstryna, kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan żelaza II, cytrynian cynku, D-pantotenian wapnia , ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, monoazotan tiaminy, octan retinylu, glukonian miedzi, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodan potasu, selenian sodu, dwuwodny molibdenian sodu, fitomenadion, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.

* Fermentoza to sfermentowany produkt pszenny wytwarzany z pełnoziarnistej pszenicy , której węglowodany są prawie całkowicie rozkładane w wyniku fermentacji drożdży. Fermentacja odbywa się po raz drugi przy użyciu specjalnych kultur jogurtowych i mleka odtłuszczonego , a następnie suszenie.

**Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.