Opis produktu
SQUEEZY Athletic
Pierwszy na rynku produkt kontrolujący wagę, którego substratem bazowym jest opatentowana substancja Vitalose20®* będąca efektem procesu podwójnej fermentacji pełnoziarnistej pszenicy, podczas której prawie całkowicie usunięto z niej skrobię. Squeezy Athletic zawiera oprócz tego niezbędne dla organizmu węglowodany, białka, błonnik, wielonasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku wspomagający redukcję masy ciała bez straty energii i wydolności.
Najważniejsze cechy Squeezy Athletic:
- Indeks glikemiczny jest mniejszy niż 20!
- Zawiera najcenniejsze substancje odżywcze – białka oraz dające energię węglowodany, a ich optymalne wykorzystanie poprawia metabolizm
- Niska wartość kaloryczna Squeezy Athletic sprzyja utracie wagi, jednocześnie zapewnia odpowiednie odżywienie organizmu dzięki czemu może być skutecznie stosowany jako zamiennik posiłku
- Ze względu na dużą ilość błonnika prawie w ogóle nie pojawiają się napady głodu, pomimo redukcji kalorii
- Zawiera cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, których organizm potrzebuje na co dzień do poprawnego funkcjonowania. By tracić na wadze – zdrowo!
Zalecana dzienna porcja i sposób użycia: porcję 55g = 5 czubate łyżki stołowe zmieszaj w zależności od upodobań z ok. 250 ml płynnego, zimnego pokarmu, np. wody, jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu, chudego twarożku, kefiru lub odtłuszczonego mleka. Gotowy shake nie powinien być zbyt rzadki, aby czuć się sytym. W zależności od objętości i intensywności treningu zastąp maksymalnie 2 posiłki dziennie. Pamiętaj, aby pić odpowiednią ilość płynów w ciągu dnia (2-3 litry)!
Opakowanie: 9 porcji.
Masa netto: 495 g.
Smak: bananowy.
Wartości odżywcze | pro 100 g | %RWS | na posiłek (55 g proszku na 250 ml wody) | %RWS |
Wartość energetyczna | 1.607 kJ (383 kcal) | 19 % | 884 kJ (210 kcal) | 11 % |
Tłuszcz | 11 g | 16 % | 6 g | 9 % |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,16 g | 11 % | 1,19 g | 6 % |
Węglowodany | 34 g | 13 % | 19 g | 7 % |
w tym cukier | 23 g | 26 % | 13 g | 14 % |
Błonnik | 11 g | 6,3 g | ||
Białko | 31 g | 63% | 17 g | 34% |
Sól | 1,95 g | 32 % | 1,07 g | 18 % |
Witamina A | 545 μg | 68 % | 300 μg | 37 % |
Witamina D | 3,13 μg | 63 % | 1,72 μg | 34 % |
Witamina E | 9,1 mg | 76 % | 5,0 mg | 42 % |
Witamina K | 45 μg | 59 % | 24 μg | 33 % |
Witamina C | 61 mg | 76 % | 33 mg | 42 % |
Tiamina | 0,98 mg | 89 % | 0,54 mg | 49 % |
Ryboflawina | 1,32 mg | 95 % | 0,73 mg | 52 % |
Niacyna | 12 mg | 72 % | 6,3 mg | 40 % |
Witamina B6 | 1,60 mg | 114 % | 0,88 mg | 63 % |
Kwas foliowy | 237 μg | 118 % | 130 μg | 65 % |
Witamina B12 | 2,35 μg | 94 % | 1,29 μg | 52 % |
Biotyna | 58 μg | 116 % | 32 μg | 64 % |
Kwas pantotenowy | 5,9 mg | 99 % | 3,27 mg | 54 % |
Potas | 1.266 mg | 63 % | 696 mg | 35 % |
Wapń | 549 mg | 69 % | 302 mg | 38 % |
Fosfor | 550 mg | 79 % | 302 mg | 43 % |
Magnez | 352 mg | 94 % | 193 mg | 52 % |
Żelazo | 9,3 mg | 66 % | 5,1 mg | 36 % |
Cynk | 7,8 mg | 78 % | 4,27 mg | 43 % |
Mangan | 256 mg | 128% | 1,41 mg | 70% |
Selen | 32 μg | 59% | 18 μg | 32% |
Molibden | 30 μg | 60% | 17μg | 33% |
Jod | 93 μg | 62% | 51 μg | 34% |
Sód | 0,78 g | 0,43 g |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: Fermentoza* (zawiera pszenicę i produkty mleczne) 51%, izomaltuloza** 15%, białko mleka 12%, słodka śmietanka maślanka w proszku, emulgatory (lecytyny sojowe, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), naturalny aromat bananowy, substancje zagęszczające (guma ksantanowa) , guma guar), węglan magnezu, węglan wapnia, chlorek potasu, substancje słodzące (glikozydy stewiolowe ze stewii), maltodekstryna, kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, siarczan żelaza II, cytrynian cynku, D-pantotenian wapnia , ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, monoazotan tiaminy, octan retinylu, glukonian miedzi, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodan potasu, selenian sodu, dwuwodny molibdenian sodu, fitomenadion, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
* Fermentoza to sfermentowany produkt pszenny wytwarzany z pełnoziarnistej pszenicy , której węglowodany są prawie całkowicie rozkładane w wyniku fermentacji drożdży. Fermentacja odbywa się po raz drugi przy użyciu specjalnych kultur jogurtowych i mleka odtłuszczonego , a następnie suszenie.
**Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.