Opis produktu
Targroch Kasza bulgur
Kaszę bulgur uzyskuje się z twardej pszenicy durum. Charakteryzuje się ona kremowo-żółtym kolorem, o lekko orzechowym smaku i zapachu. Kasza bulgur dodawana jest praktycznie do każdej potrawy (przystawek, sałatek, zup, dań głównych oraz deserów). Stosowana jest jako zamiennik ryżu czy kuskusu.
Kasza bulgur jest naturalnym źródłem:
- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Masa netto: 1000 g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1377 kJ / 328 kcal | 689 kJ / 164 kcal | 8% |
Tłuszcz | 1,3 g | 0,7 g | 1% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g | 1% |
Węglowodany | 57,6 g | 28,8 g | 11% |
- w tym cukry | 0,4 g | 0,2 g | < 1 % |
Błonnik | 18,3 g | 9,2 g | - |
Białko | 12,3 g | 6,2 g | 12% |
Sól** | 0,04 g | 0,02 g | < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 100 g |
Magnez | 164 mg | 82 mg | 44% |
Żelazo | 2,5 mg | 1,3 mg | 18% |
Potas | 410 mg | 205 mg | 21% |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: kasza bulgur z pszenicy durum. Kraj pochodzenia: Turcja. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.