Wczytuję dane...
Model: MC-FAS-500

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

5,99 PLN
(1.20 PLN/100 g)

Opis produktu

Targroch Fasola Biała Jednolita

Królowa tradycyjnej polskiej kuchni, najpopularniejsza przedstawicielka roślin strączkowych, przyjaciółka osób na diecie roślinnej - fasola. Na co dzień mało kto docenia jej dostępność, cenę oraz walory prozdrowotne i smakowe. Tymczasem fasola igołomska to bardzo wdzięczny produkt o wielu kulinarnych zastosowaniach.

Biała fasola to bogate źródło łatwo przyswajanego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, ale fasola sprawdzi się również w tradycyjnej kuchni.

Biała fasola jest źródłem:

- Wapnia - pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny

Masa netto: 500 g.

Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS w 50 g
Wartość energetyczna 1329kJ / 318kcal 665kJ / 159kcal 8%
Tłuszcz, w tym: 1,6 g 0,8 g 1%
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g <1%
Węglowodany, w tym: 45,9 g 23 g 9%
- cukry 2,7 g 1,4 g 2%
Błonnik 15,7 g 7,9 g -
Białko 21,4 g 10,7 g 21%
Sól** 0,05 g 0,03 g <1%

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Informacje żywieniowe

Witaminy i składniki mineralne w 100 g %RWS w 100 g
Tiamina 0,67mg = 61%* 0,34 mg
Postas Magnez 1188 mg = 59%* 594 mg
Wapń 169 mg = 45%* 84,5 mg
Żelazo 163 mg = 20%* 81,5 mg
Fosfor 473 mg = 62%* 218,5 mg

* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.

Składniki: fasola biała jednolita. Kraj pochodzenia: Argentyna. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.