Opis produktu
226Ers KETO BAR
Keto Bar to baton ketogeniczny, bogaty w białka i tłuszcze, o niskiej zawartości węglowodanów i cukrów, idealny do diet ketogenicznych. Keto Bar to baton bezglutenowy i wegański, zawierający 44% -49% tłuszczów, 25% białka, 1 do 2 gramów węglowodanów netto na baton i mniej niż 1 g cukru.
Formuła Keto Bar utrzymuje niski poziom cukru we krwi i insuliny, dzięki czemu organizm łatwo zwraca się w stronę spożywania zmagazynowanych tłuszczów w celu uzyskania energii, utrzymując dłużej stan ketozy. Dzięki swojemu profilowi odżywczemu Keto Bar to sycący baton, który sprzyja elastyczności metabolicznej ze względu na duże spożycie tłuszczów i niską zawartość węglowodanów, poprawia jasność umysłu, funkcje trawienne i pomaga uwolnić się od uzależnienia od węglowodanów i generowanych przez to szczytów insuliny.
Keto Bar składa się z:
- MCT- z kokosa, które dostarczają wysokiej jakości kwasy tłuszczowe, dzięki czemu nie ma potrzeby sięgania po rezerwy glikogenu ani podczas wysiłku fizycznego, ani w ciągu dnia. Zapewnia ciągłą energię podczas długotrwałych ćwiczeń i pomaga zmniejszyć gromadzenie się mleczanu.
- Białko grochu- o dużej zawartości aminokwasów, zarówno niezbędnych, jak i nieistotnych. Ma wysoką biodostępność i strawność, optymalizuje tworzenie tkanek i wzmacnia mięśnie.
- Masło kakaowe- nadaje mu kremową konsystencję, gdyż jest to tłuszcz pozyskiwany bezpośrednio z ziaren kakaowych.
Masa netto: 45 g.
Smak: ciemna czekolada.
Wartości odżywcze | w 100 g | w 45 g |
Wartość energetyczna | 2304kJ / 551kcal | 1037kJ /248kcal |
Tłuszcz | 44,6 g | 20,1 g |
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23,9 g | 10,8 g |
Węglowodany | 4,7 g | 2,1 g |
– w tym cukry | 0,5 g | 0,3 g |
Błonnik | 16 g | 7,2 g |
Białko | 26 g | 11,5 g |
Sól | 1,3 g | 0,6 g |
Składniki: białko grochu (Pisum sativum), masło kakaowe (Theobroma cacao), błonnik archichorowy (Cichorium intybus), wiórki kokosowe (Cocos nucifera), migdały (Prunus amygdalus dulcis), trójglicerydy średniołańcuchowe, aromat kokosowy i witamina E.