Opis produktu
Targroch Baton daktylowy z podwójnym kakao.
Batonik daktylowy podwójne kakao to doskonała kompozycja składników: daktyle, pasta orzechowa (arachidowa), surowe kakao, orzechy laskowe, kakao w proszku. Batonik daktylowy będzie świetnym towarzyszem w podróżach małych i dużych, dodatkiem do drugiego śniadania, alternatywą ciastka do kawy, ale przede wszystkim jest zdrową przekąską - w 100% naturalną, bez dodatków soli i cukru.
Masa netto: 40 g.
Smak: daktylowy z podwójnym kakao.
Wartości odżywcze | w 100 g | 1 batonik (40g) | %RWR* |
Wartość energetyczna | 1777 kJ / 425 kcal | 711 kJ / 170 kcal | 8% |
Tłuszcz | 22,9 g | 9,2 g | 13% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,1 g | 2,8 g | 14% |
Węglowodany | 37,3 g | 14,9 g | 6% |
- w tym cukry** | 34,4 g | 13,8 g | 15% |
Błonnik | 12,5 g | 5,0 g | - |
Białko | 11,6 g | 4,7 g | 9% |
Sól*** | 0,1 g | 0,05 g | 1% |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: daktyle suszone 50%, pasta orzechowa 19%, surowe kakao 17%, orzechy laskowe 7%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 7%.W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.