-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Activlab Sweet Yummy Protein Bar Cocoa
Zawiera cukry i substancję słodzącą.
Sweet Yummy Protein Bar to chrupiący baton proteinowy o intensywnym smaku kakao, pokryty od spodu delikatną, białą polewą i wzbogacony o kawałki ciastek. Zawiera 21% białka, jest bezglutenowy i idealnie sprawdzi się jako wartościowa przekąska w ciągu dnia lub po treningu. To świadomy wybór dla tych, którzy szukają czegoś więcej niż zwykły baton.
Sposób użycia: stosować jako przekąskę między posiłkami lub po wysiłku fizycznym. Spożywać w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się jest niezbędny dla zachowania zdrowia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C, z dala od bezpośredniego ciepła i światła słonecznego.
Masa netto: 40 g.
Smak: kakaowy.
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 1566 kJ / 376 kcal |
Tłuszcz | 16 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11 g |
Węglowodany | 30 g |
w tym cukry | 15 g |
Błonnik | 18 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0,58 g |
Składniki: fruktooligosacharydy, ekstrudowane białko mleka o smaku kakaowym [białka mleka, skrobia ziemniaczana, kakao w proszku, emulgator: lecytyny] 23%, kawałki ciastek (mąka ryżowa, cukier, skrobia kukurydziana, rafinowany olej kokosowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu; aromat) 15%, biała polewa (w pełni uwodorniony tłuszcz roślinny: kokosowy, rzepakowy, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyny, aromat) 13%, substancja utrzymująca wilgoć: maltitole, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7%, rafinowany olej roślinny [olej palmowy, emulgator: lecytyny, kwas: kwas cytrynowy], pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyny (soja), substancja słodząca: sukraloza. Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane sa jaja, gluten, orzeszki ziemne, seler, ryby, skorupiaki oraz żywność zawierająca dwutlenek siarki.