-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Enervit PURE-PRO 100% Clear Whey Protein BLG-100
Enervit PURE-PRO 100% Clear Whey Protein Grass Fed BLG-100 to innowacyjny napój instant na bazie β-laktoglobuliny z mleka krowiego, wzbogacony witaminą B6. Dzięki wysokiej zawartości izolatu białka serwatkowego (20 g na porcję) oraz 11,2 g aminokwasów egzogennych (EAA), w tym 3 g leucyny, produkt wspiera regenerację mięśni po intensywnym wysiłku fizycznym. Charakteryzuje się zerową zawartością tłuszczu i cukru, co czyni go idealnym wyborem dla osób dbających o sylwetkę. Dostępny w orzeźwiającym smaku tropikalnym.
- 20 g izolatu białka serwatkowego na porcję
- 11,2 g aminokwasów egzogennych (EAA)
- 3 g leucyny
- Zerowa zawartość tłuszczu i cukru
- Orzeźwiający smak tropikalny
- Bez mlecznego posmaku
Kluczowe zalety produktu:
- Ultraczysty izolat białka serwatkowego (20 g na porcję) – bez zbędnych dodatków, bez laktozy, bez obciążania układu trawiennego.
- Bez mlecznego smaku i ciężkiej konsystencji – lekka, orzeźwiająca formuła przypominająca izotonik!
- Maksymalne wsparcie dla mięśni – zawiera 11,2 g EAA i 3 g leucyny, kluczowych dla regeneracji i wzrostu masy mięśniowej.
- Zero tłuszczu i cukru – idealny dla sportowców dbających o sylwetkę i zdrowie.
- Najwyższa jakość – białko z mleka krów karmionych trawą – lepsza biodostępność i czystość składników.
- Z dodatkiem witaminy B6 – wspiera metabolizm energetyczny i redukcję zmęczenia.
- Orzeźwiający smak tropikalny – przyjemność picia zamiast mdłego, mlecznego shake’a.
BLG-100 - oznacza, że produkt składa się wyłącznie z beta-laktoglobuliny z mleka krowiego – frakcji białek serwatkowych izolowanych dzięki nowej technologii zwanej krystalizacją. Beta-laktoglobulina ma unikalny profil aminokwasowy, charakteryzujący się wysoką zawartością leucyny: o 30% więcej L-leucyny w porównaniu do zwykłego białka serwatkowego*. Ekskluzywny proces krystalizacji gwarantuje wysoki standard czystości. Ponadto BLG100, przygotowane zgodnie z instrukcją użycia, pozwala uzyskać produkt bez laktozy**.
*Różnica odnosi się do materiału azotowego po hydrolizie.
Źródło: Amino Acids (2018) 50:1685–1695, Nutrients 2017, 9, 972
**Mniej niż 0,1 g laktozy na 100 ml.
Sposób użycia: zawartość 2 miarek (ok. 25 g) rozpuść w shakerze z 350 ml zimnej wody. Poczekaj około 30 sekund, aż naturalna pianka białkowa się rozpuści. Zaleca się stosowanie jednej porcji, w zależności od indywidualnych potrzeb oraz ilości białka spożywanego wraz z pożywieniem.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Preodukt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie: 20 porcji.
Masa netto: 500 g.
Smak: tropikalny.
Wartości odżywcze | Na 100 g | Na porcję 25 g w 350 ml | *RWS (100 g/25 g) |
Energia | 1343 kJ / 321 kcal | 336 kJ / 80 kcal | – |
Tłuszcz | 0,1 g | 0 g | – |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0 g | – |
Węglowodany | 0,1 g | 0 g | – |
– w tym cukry | 0,1 g | 0 g | – |
Białko | 80 g | 20 g | – |
Sól | 0,7 mg | 0,18 mg | – |
Witamina B6 | 5,8 mg | 1,4 mg | 400/100 |
*Referencyjna Wartość Spożycia
Aminokwasy | Zawartość na 100 g białka |
Alanina | 7,0 g |
Arginina | 2,7 g |
Kwas asparaginowy | 11,9 g |
Cysteina | 3,0 g |
Kwas glutaminowy | 20,6 g |
Glicyna | 1,4 g |
Histydyna | 1,6 g |
Izoleucyna | 6,4 g |
Leucyna | 15,7 g |
Lizyna | 12,2 g |
Metionina | 2,8 g |
Fenyloalanina | 3,5 g |
Prolina | 5,5 g |
Seryna | 3,9 g |
Treonina | 5,5 g |
Tryptofan | 2,2 g |
Tyrozyna | 3,6 g |
Walina | 6,1 g |
Składniki: beta-laktoglobulina (ß-laktoglobulina) z mleka krowiego (95%) , koncentrat z pomarańczowej marchwi, naturalne aromaty, substancje przeciwpieniące: estry sacharozy z kwasami tłuszczowymi, dimetylopolisiloksan, dwutlenek krzemu; substancja słodząca: sukraloza; witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny). Może zawierać śladowe ilości soi, jaj.