Opis produktu
Run & Bike Isotonic to koncentrat napoju izotonicznego stworzony z myślą o sportowcach dyscyplin wytrzymałościowych. Dzięki specjalnej formule preparat nie tylko znakomicie uzupełnia tracone w trakcie wysiłku fizycznego płyny i elektrolity, ale także dostarcza kompleksu witamin.
Sposób użycia: porcję (31,5g - 1 miarka) rozpuścić w bidonie z 500ml wody. Stosować przed, w trakcie (co 15 min.) i po wysiłku fizycznym (ok. 200ml).
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 475g.
Smak: cytrynowy.
Wartość odżywcza | W 100g |
Wartość energetyczna | 1419,5kJ / 334kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 83,5 g |
w tym: cukry | 83,5 g |
Białko | 0 g |
Sól | 2,8 g |
Witaminy i minerały | |
Sód | 1110 mg |
Potas | 413 mg (20%*) |
Chlorek | 381 mg (47%*) |
Wapń | 381 mg (47%*) |
Magnez | 190 mg (50%*) |
Witamina B1 | 0,55 mg (50%*) |
Witamina B2 | 0,7 mg (50%*) |
Niacyna | 8 mg (50%*) |
Kwas pantotenowy | 3 mg (50%*) |
Witamina B6 | 0,7 mg (50%*) |
Biotyna | 25 μg (50%*) |
Kwas foliowy | 100 μg (50%*) |
Witamina B12 | 1,25 μg (50%*) |
Ekstrakt z zielonej herbaty | 250 mg |
w tym: EGCG | 112,5 mg |
* - RWS referencyjna wartość spożycia.
Składniki: glukoza, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy i cytrynian sodu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, chlorek potasu, węglan magnezu, substancja słodząca: acesulfam K, ekstrakt z liści zielonej herbaty(Camelia sinensis), aromat, witaminy (monoazotan tiaminy, ryboflawina, kwas nikotynowy, pantotenian wapnia, chlorowodorek pirodyksyny, D-biotyna, kwas foliowy, cyjanokobalamina), barwniki: żółcień chinolinowa - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Może zawierać śladowe ilości pochodnych mleka, soi, pszenicy, jajek, selera i gorczycy.