Opis produktu
UWAGA - kupując 1 sztukę otrzymasz zestaw składający się z 2 batonów!
Enervit Performance Bar jest idealną mieszanką węglowodanów. Zawiera potas, magnez, witaminę B oraz tiaminę. Jest lekkostrawny ponieważ zawiera mniej niż 5% tłuszczu, dlatego może być z łatwością zjedzony podczas zawodów. Idealnie nadaje się też do stosowania przed lub po wysiłku do regeneracji.
Sposób użycia: 1-2 porcje dziennie (1 porcja=60g) podczas ćwiczeń, popić odpowiednią ilością wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 2x 30g.
Smak: kakao.
Wartości odżywcze | 100 g | porcja 2x30 g | *100% RWS |
Wartość energetyczna | 1446kJ / 342kcal | 854kJ / 202 kcal | |
Tłuszcz | 4,8 g | 2,9 g | |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,4 g | 0,8 g | |
Węglowodany | 54 g | 32 g | |
w tym cukry | 36 g | 22 g | |
Białko | 19 g | 11 g | |
Sól | 0,25 g | 0,15 g | |
Tiamina | 0,28 mg | 0,17 mg | 25/15 |
Witamina B6 | 0,35 mg | 0,21 mg | 25/15 |
Potas | 500 mg | 300 mg | 25/15 |
Magnez | 120 mg | 72 mg | 32/19 |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: syrop glukozowo-fruktozowy (16,5%), białko mleka (11,6%), maltodekstryna (9,2%), syrop fruktozowy (9%), odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza (7,5%), skrobia z tapioki, posiekane i powlekane w cukrze migdały (migdały, cukier), alkalizowane kakao w proszku (kakao w proszku, regulator kwasowości: węglan potasu, wanilia) (6,3%), płatki owsiane, mleko skondensowane, sproszkowane białko jaj, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), aromat, błonnik kakaowy (1%), cytrynian magnezu, pasta z orzechów laskowych, cytrynian potasu, glukonian potasu, przeciwutleniacz: ekstrakt bogaty w tokoferol, mikrokapsułkowana witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), chlorowodorek tiaminy. Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się sezam, nasiona i orzechy.