Opis produktu
Olimp Whey Protein Complex 100%
Suplement diety
Olimp Whey Protein Complex 100% - wysokobiałkowy koncentrat w proszku. Kompozycja najwyższej jakości ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC i izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant. Preparat przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g = 1 miarka) rozpuścić w 150 ml* wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu.
*Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci! Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 700g wystarcza do przygotowania 20 porcji po 35g.
Masa netto: 700g.
Smak: tiramisu.
Wartość odżywcza | 1 porcja (35g) | 2 porcje (70g) | 3 porcje (105g) | 100g |
Wartość energetyczna | 566kJ / 134kcal | 1137kJ / 267kcal | 1698kJ / 401kcal | 1624kJ / 382kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | 2,9 g | 4,4 g | 4,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0,5 g | 0,7 g | 0,7 g |
Węglowodany | 3,9 g | 7,7 g | 12 g | 11 g |
w tym cukry | 1,4 g | 2,8 g | 4,2 g | 4 g |
Białko | 26 g | 53 g | 79 g | 75 g |
Sól | 0,30 g | 0,60 g | 0,90 g | 0,86 g |
Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); emulgator – lecytyny (z soi); sól, barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed). Produkt może zawierać orzeszki ziemne (arachidowe).