-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Swecarb ABSkeppsbron 11Kalmar,392 31Szwecja
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Vitargo Gel z kofeiną
Suplement diety. Aromatyzowany żel węglowodanowy. Zawiera cukry. Zawiera kofeinę; nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży; (50mg/45g; 111mg/100g). Produkt przeznaczony wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia.
Żel Vitargo stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego Vitargo. Jest to unikalne połączenie trzech węglowodanów, Trehalozy, Izomaltulozy i kofeiny. Zapewnia równomierny dopływ energii podczas wysiłku.
Sposób użycia: 4 saszetki dziennie podczas wysiłku, co 25-35 minut, popijając 200ml wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Producent nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku nieprawidłowego stosowania lub przechowywania.
Opakowanie: saszetka.
Masa netto: 45g.
Smak: pomarańczowy z kofeiną.
Wartości odżywcze | 100 g | 1 porcja – 45 g |
Wartość energetyczna | 958 kJ / 226 kcal | 431 kJ / 102 kcal |
Tłuszcze | 0 g | 0 g |
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 53 g | 24 g |
w tym: cukry | 45,6 g | 20,5 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,56 g | 0,25 g |
Kofeina | 111 mg | 50 mg |
Składniki: woda, izomaltuloza (źródło glukozy i fruktozy) 18,9%, trehaloza (źródło glukozy) 18,9%, amylopektyna (z woskowej skrobi kukurydzianej) 7,8%, fruktoza 7,8%, stabilizator: gliceryna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kofeina 0,1%, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat.