Opis produktu
EXCELENT PROTEIN BAR to baton proteinowy przeznaczony do uzupełniania białka w diecie w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego.
Główne cechy EXCELENT PROTEIN BAR:
- znakomity smak,
- 25% białek,
- wartościowe źródła białek,
- BCAA, L-glutamina, witaminy.
Zalecane dawkowanie: jeden baton po treningu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży ani karmiących. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Nie zawiera substancji o charakterze dopingowym.
Masa netto: 85g.
Smak: masło orzechowe.
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 1845KJ / 440kcal |
Tłuszcze | 18,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11 g |
Węglowodany | 42,5 g |
w tym cukry proste | 30,5 g |
Błonnik | 2,1 g |
Białko | 24,8 g |
Sól | 0,5 g |
Aminokwasy | |
L-glutamina | 0,6 g |
BCAA (L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna) | 3,8 g |
Niacyna | 8 mg (50%*) |
Witamina B2 | 1,8 mg (129%*) |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: mieszanka białkowa (izolat białka sojowego, koncentrat białka serwatkowego, płątki sojowe), syrop glukozowo-fruktozowy, czekolada mleczna 14% (cukier, masło kakaowe, masa kakaowa, pełnotłuste mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, i E 476, ekstrakt waniliowy), syrop inwertowany, tłuszcze roślinne (palmowy, z pestek palmy, shea), krem o smaku waniliowym (cukier, olej palmowy i shea, serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromat, barwnik: E 160c), orzeszki ziemne 3,5%, kokos (kokos, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), ekstrudat z ryżu (ryż, emulgator: E 471), emulgator: lecytyna rzepakowa, L-glutamina, aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: mieszanka tokoferoli, barwnik: karmel, nikotynamid, ryboflawina. Może zawierać pozostałości orzechów, orzeszków ziemnych i sezamu.