-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Activlab Caffeine Power
Suplement diety. Zawiera cukier. Zawiera kofeinę; nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży; (200mg/1 kapsułka).
Caffeine Power to suplement diety dostarczający kofeinę w dużej ilości - 200 mg w jednej kapsułce. Kofeina przyczynia się do zwiększenia wytrzymałości i wydolności fizycznej. Ponadto kofeina poprawia koncentrację. Suplement przeznaczony dla osób aktywnych, studentów w trakcie sesji, kierowców w długich trasach.
Zalecana dzienna porcja: 1 kapsułka na 1 godzinę przed dużym wysiłkiem umysłowym lub fizycznym. Nie stosować przed snem ze względu na silne działanie pobudzające.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Zawiera kofeinę: produkt nie jest odpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie: 60 kapsułek.
Masa netto: 30 g.
Informacja żywieniowa | 1 kapsułka |
Kofeina | 200 mg |
Składniki: kofeina, substancje wypełniające: celuloza mikrokrystaliczna i maltodekstryna; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; otoczka (żelatyna, barwnik: dwutlenek tytanu; tartrazyna, czerwień Allura AC - mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci). Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka.