Opis produktu
PowerGym Vegan Collagen
Suplement diety na bazie aminokwasów. Zawiera substancję słodzącą.
Produkt zawierający aminokwasy, które są materiałem do budowy i regeneracji kolagenu w naszym organizmie. Dodatkowe minerały, witaminy oraz aminokwasy zawarte w produkcie odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie oraz regenerację mięśni, stawów, tkanek miękkich, układu nerwowego oraz układu sercowo-naczyniowego.
Vegan Collagen - to aktywator produkcji kolagenu w naszym organizmie. Stymulacja produkcji kolagenu jest dużo bardziej efektywna niż suplementacja kolagenem pochodzenia zwierzęcego lub rybiego
Suplementacja Vegan Collagen sprawia, że:
- skóra jest gładka, dobrze napięta,
- stawy funkcjonują bez dolegliwości bólowych,
- naczynia krwionośne zachowują elastyczność, dzięki czemu utrzymuje się dobre krążenie krwi.
Zalecana dzienna porcja: rozpuścić pół miarki (10 g) w 500 ml wody. Spożywać 2 razy dziennie.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt zawiera kofeinę. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Masa netto: 400 g.
Informacje żywieniowe | 20 g (dzienna porcja) |
Glicyna | 10,4 g |
L-lizyna | 2 g |
L-arginina | 1 g |
L-prolina | 1 g |
Metylosulfonylometan | 1 g |
L-leucyna | 500 g |
L-izoleucyna | 500 mg |
L-walina | 500 mg |
Wapń | 280 mg (35% RWS*) |
Magnez | 120 mg (32%RWS*) |
L-tryptofan | 100 mg |
Lactobacillus acidophilus | 10 mg |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: glicyna, L-lizyna, L-arginina, L-prolina, metylosulfonylometan, sole magnezowe kwasu cytrynowego (magnez), węglan wapnia (wapń), aromat, L-leucyna, L-izoleucyna, l-walina, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, L-Tryptofan, substancja słodząca: sukraloza, Lactobacillus acidophilus (szczep bakterii kwasu mlekowego).