Opis produktu
Targroch Ryż naturalny brązowy
Ryż brązowy jest najmniej przetworzonym ryżem, a więc najbardziej wartościowym pod względem odżywczym. Ryż brązowy doskonale komponuje się z potrawami z drobiu, jest także niezastąpiony jako składnik dań egzotycznych. Ugotowany, ma lekko ciągliwą strukturę i orzechy posmak.
Sposób gotowania: ryż gotować w wodzie w proporcji 1 : 3 (na każde 100 g ryżu - 300 ml wody). Doprowadzić wodę do wrzenia, wsypać ryż i gotować pod przykryciem na kuchence o małej mocy przez 30- 35 minut do miękkości.
Masa netto: 1000g.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1575 kJ / 372 kcal | 788 kJ / 186 kcal | 9% |
Tłuszcz | 2,6 g | 1,3 g | 2% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 77,2 g | 38,6 g | 15% |
- w tym cukry | 0,9 g | 0,45 g | 1% |
Błonnik | 4 g | 2 g | - |
Białko | 7,9 g | 4 g | 8% |
Sól** | 0,02 g | 0,01 g | < 1 % |
Składniki: ryż brązowy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Pakistan.