Opis produktu
Targroch Ryż do Sushi
Sushi to potrawa kojarzona przede wszystkim z kuchnią japońską. Tymczasem jej pierwowzór prawdopodobnie pochodzi z Chin. Mało kto wie także, że w Kraju Kwitnącej Wiśni uznawane jest ono za uliczny (i tani) fast food. Chociaż smak sushi budują dodatki, to jego najważniejszym elementem jest ryż. Ryż do sushi powinien być przede klejący, tak by zushi (czyli konkretne rodzaje sushi) się nie rozpadały. Jest to ważne ponieważ tradycyjnie krążki lepkiego ryżu z dodatkami należy spożywać palcami. Co ciekawe, za smak sushi odpowiadają także właściwe proporcje octu ryżowego i cukru, które dodaje się do ryżu.
Masa netto: 1000 g.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1547 kJ / 370 kcal | 774 kJ /185 kcal | 9% |
Tłuszcz | 0,6 g | 0,3 g | < 1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g | < 1 % |
Węglowodany | 81,7 g | 40,85 g | 15% |
- w tym cukry | 0 g | 0 g | 0% |
Błonnik | 2,8 g | 1,4 g | - |
Białko | 6,8 g | 3,4 g | 7% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Składniki: ryż do Sushi. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Wietnam.