Wczytuję dane...
Model: MC-DYN-500

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

15,20 PLN
(3.04 PLN/100 g)

Opis produktu

Targroch Pestki dyni łuskane

Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.

Pestki dyni są naturalnym źródłem:

- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza - pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.

Masa netto: 500g.

Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 2444 kJ / 589 kcal 1222 kJ / 293 kcal 15%
Tłuszcz 45,8 g 22,9 g 33%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,48 g 4,24 g 21%
Węglowodany 12,7 g 6,35 g 2%
- w tym cukry 11,3 g 5,65 g 6%
Błonnik 5,3 g 2,65 g -
Białko 28,9 g 14,45 g 29%
Sól** 0,05 g 0,025 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 100 g
Magnez 540 mg 270 mg 144%
Żelazo 15 mg 7,5 mg 107%
Cynk 7,5 mg 3,8 mg 75%

Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Składniki: pestki dyni łuskane. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesojaróżne orzechysezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Kraj pochodzenia: Polska.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: