Opis produktu
Sól himalajska gruba
Sól himalajska gruba to naturalny produkt wydobywany ręcznie i nieprzetworzony przemysłowo. Doskonale sprawdza się jako zamiennik tradycyjnej soli kuchennej. Sól himalajska jest wolna od zanieczyszczeń. Stosowana w kuchni urozmaica smak wielu potraw. Sól himalajska gruba jest najczystszą solą dostępną na Ziemi.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Opakowanie Doypack - wielokrotnego użytku z zamknięciem strunowym. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 1000 g.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 0kJ / 0kcal |
Tłuszcz | 0g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 98,7 g |
Jod | 3026 μg = 2017%* |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
Składniki: sól himalajska granulowana 100%. Produkt może zawierać: gluten, orzechy, sezam, produkty pochodne, dwutlenek siarki (SO2). Kraj pochodzenia: Pakistan.