Opis produktu
Olimp Beta-Alanine Xplode Powder
Suplement diety w proszku, zawierający beta-alaninę, witaminę B6, L-histydynę i sód. Zawiera substancje słodzące.
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych o zwiększonej aktywności fizycznej, w okresie najbardziej wyczerpujących, przedłużających się treningów wytrzymałościowych i siłowych. Witamina B6 przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Zalecana dzienna porcja: pól miarki 3 razy dziennie z posiłkami lub przed treningiem. Pół miarki (1,6g proszku) rozpuścić w 50 ml wody. Spożywać zaraz po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Uwaga: nie zaleca się stosowania u dzieci, młodzieży, kobiet w ciąży, karmiących piersią lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Spożycie produktu może powodować niewielkie mrowienie lub drętwienie. Jest to objaw przejściowy związany z silnym oddziaływaniem składnika produktu beta-alaniny. Nie ma on wpływu na zdrowie. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Opakowanie: 156 porcji (1 porcja 1,6g).
Masa netto: 250g.
Smak: pomarańczowy.
Informacja żywieniowa | 3 porcje (4,8 g) |
Beta workout formula: | - |
Beta-alanina | 2400 mg |
Witamina B6 | 1,47 mg (105%*) |
Intracellular acid transport system: | - |
Sole potasowe kwasu ortofosforowego, | 330 mg |
w tym: | |
potas | 145 mg |
fosfor | 53 mg |
L-histydyna HCl, | 120 mg |
w tym: L-histydyna | 97,2 mg |
Extracellular acid transport system: | - |
Diwęglan sodu, | 600 mg |
w tym: | |
sód | 164,2 mg |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: beta-alanina, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; diwęglan sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, aromaty, substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu; chlorowodorek L-histydyny, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.