Opis produktu
Olimp Pro Whey Shake
Suplement diety w proszku. Zawiera cukier i substancje słodzące.
Doskonała kompozycja wysokiej jakości białka serwatkowego w formie koncentratu, izolatu i hydrolizatu o pełnym składzie frakcji proteinowych. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Preparat przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcje dziennie - po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35g = 1 miarka) rozpuścić w 200 ml wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci. Uwaga: nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 20 porcji.
Masa netto: 700g.
Smak: cookies cream.
Informacja o wartości odżywczej | na porcję (35g) | na 3 porcje (105g) | na 100g |
Wartość energetyczna | 579kJ / 138kcal | 1736kJ / 414kcal | 1653kJ / 394kcal |
Tłuszcz | 1,9 g | 5,7 g | 5,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,9 g | 5,7 g | 5,4 g |
Węglowodany | 9,1 g | 27 g | 26 g |
w tym cukry | 4,2 g | 13 g | 12 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 21 g | 62 g | 59 g |
Sól | 0,22 g | 0,66 g | 0,63 g |
L-glutamina | 438 mg | 1313 mg | 1250 mg |
Tauryna | 175 mg | 525 mg | 500 mg |
Składniki: 71,1% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), maltodekstryny, aromaty, substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma arabska; regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; L-glutamina, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), tauryna, skrobia kukurydzy woskowej, izomaltuloza*, fruktoza, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany (Z); regulator kwasowości – chlorek potasu; emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.