Opis produktu
Pierwszy baton energetyczny zawierający Vitargo®
Połączenie Vitargo® i białka daje znakomite efekty. Sprawdza się zarówno jako sposób na odzyskiwanie, jak i źródło energii, tak potrzebne podczas wysiłku.
Vitargo® Performance Bar dostarcza organizmowi sportowca węglowodanów i białka. Vitargo® to opatentowany węglowodan posiadający unikalne właściwości dostarczania mięśniom energii w krótkim czasie. Vitargo® było testowane i porównywane do innych napojów sportowych przez Karoliński Instytut w Sztokholmie. Wyniki badań potwierdziły, że Vitargo® uzupełnia i gromadzi glikogen szybciej (o 70%), a także opuszcza żołądek szybciej (o 80%) niż porównywane z nim inne obecne na rynku odżywki węglowodanowe dla sportowców. Białko zawarte w batonie to białko serwatkowe (w ilości 26%), które uzupełnia działanie Vitargo® z rewelacyjnym skutkiem.
Sposób użycia: stosować w trakcie i po treningu. Baton polecany jest w każdej dyscyplinie sportu np. sporty zespołowe, kolarstwo, biegi, sporty siłowe, wędrówki górskie. Dobrze mieć kilka batonów Vitargo® Performance Bar w swojej torbie treningowej, daje to możliwość zdrowo i efektywnie uzupełniać energię.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży ani karmiących. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 65g
Smak: waniliowy.
Wartości opdżywcze | 100g | Baton 65g |
Wartość energetyczna | 1636kJ / 388kcal | 1063kJ / 252kcal |
Tłuszcze | 9,5 g | 6,2 g |
w tym nasycone | 5,0 g | 3,2 g |
Węglowodany | 49,5 g | 32,2 g |
Białko | 25,8 g | 16,8 g |
Sól | 0,32 g | 0,21 g |
Składniki: białko mleka, syrop glukozowy, powłoka jogurtowa 20% [cukier, masło kakaowe, odtłuszczony jogurt w proszku, laktoza, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], syrop cukru inwertowanego, skrobia jęczmienna (Vitargo ®), białko sojowe, olej sojowy, aromaty, emulgator (lecytyna sojowa). Alergeny: gluten, laktoza, soja, mleko. W zakładzie używane są orzechy, inne orzechy oraz nasiona.