Opis produktu
EXCELENT PROTEIN BAR to baton proteinowy przeznaczony do uzupełniania białka w diecie w okresach wzmożonego wysiłku fizycznego.
Główne cechy EXCELENT PROTEIN BAR:
- znakomity smak,
- 25% białek,
- wartościowe źródła białek,
- BCAA, L-glutamina, witaminy.
Zalecane dawkowanie: jeden baton po treningu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 15 roku życia, kobiet w ciąży ani karmiących. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Nie zawiera substancji o charakterze dopingowym.
Masa netto: 40g.
Smak: czekolada i kokos.
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 1819kJ / 434kcal |
Tłuszcze | 18 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g |
Węglowodany | 42 g |
w tym cukry proste | 30,5 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 24,7 g |
Sól | 0,5 g |
L-glutamina | 0,6 g |
BCAA (l-leucyna, L-walina, L-izoleucyna) | 3,8 g |
Niacyna | 8 mg = 50%* |
Witamina B2 | 1,8 mg = 129%* |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: mieszanka białkowa (izolat białka sojowego, koncentrat białka serwatkowego, płatki sojowe), syrop glukozowo-fruktozowy, czekolada mlecza 14% (cukier, masło kakaowe, masa kakaowa, pełnotłuste mleko w proszku, emulgator: lecytyny - sojowa i E 476, ekstrakt waniliowy), syrop inwertowany, tłuszcz roślinny ( palmowy, z pestek palmy, shea), krem z orzechami laskowymi (cukier, olej palmowy i shea, serwatka w proszku, orzechy laskowe, kakao, emulgator: lecytyny - sojowa, aromat), kokos 4% (kokos, przeciwutleniacz dwutlenek siarki), ekstrudat z ryżu (ryż emulgator E 471), emulgator lecytyny rzepakowej, kakao, L-glutamina, aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, mieszanka przeciwutleniająca naturalnych tokoferoli, nikotynamid, ryboflawina. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i sezamu.