Opis produktu
Olimp Pre Whey Isolate 95
Suplement diety. Izolat białek serwatkowych w proszku instant. Zawiera substancje słodzące.
Wysokiej jakości izolat białek serwatkowych (WPI). Białka pozyskiwane w procesie CFM nie ulegają denaturacji, dzięki czemu zachowują swoją strukturę i aktywność. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Przeznaczenie: produkt przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążącym do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcje dziennie - po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję (30g = 1 miarka)rozpuścić w 100ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 17 porcji.
Masa netto: 600 g.
Smak: kokosowy.
Wartość odżywcza | 1 porcja (35g + 115ml wody) | 2 porcje (70g + 230ml) | 3 porcje (105g + 345g) | w 100g |
Wartości energetyczna | 516kJ / 123kcal | 1031kJ / 246kcal | 1546kJ / 370kcal | 1473kJ / 3521kcal |
Tłuszcz | <0,5 g | < 0,5 g | 0,5 g | 0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0,4 g | 0,5 g | 0,5 g |
Węglowodany | <0,5 g | 0,7 g | 1,1 g | 1,0 g |
w tym cukry | <0,5 g | 0,7 g | 1,1 g | 1,0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 30 g | 60 g | 90 g | 86 g |
Sól | 0,29 g | 0,58 g | 0,87 g | 0,83 g |
Witamina A | 42 µg | 84 µg | 126 µg (16%*) | 120 µg (15%*) |
Witamina D | 0,26 µg | 0,53 µg | 0,79 µg (16%*) | 0,75 µg (15%*) |
Witamina E | 0,63 mg | 1,26 mg | 1,89 mg 916%*) | 1,80 mg (15%*) |
Tiamina | 0,06 mg | 0,12 mg | 0,18 mg (16%*) | 0,17 mg (15%*) |
Ryboflawina | 0,07 mg | 0,15 mg | 0,22 mg (16%*) | 0,21 mg (15%*) |
Niacyna | 0,8 mg | 1,7 mg | 2,5 mg (16%*) | 2,4 mg (15%*) |
Kwas pantotenowy | 0,3 mg | 0,6 mg | 0,95 mg (16%*) | 0,9 mg (15%*) |
Witamina B6 | 0,07 mg | 0,15 mg | 0,22 mg (16%*) | 0,21 mg (15%*) |
Kwas foliowy | 11 µg | 21 µg | 32 µg (16%*) | 30 µg (15%*) |
Witamina B12 | 0,13 µg | 0,27 µg | 0,40 µg (16%*) | 0,38 µg (15%*) |
Biotyna | 2,6 µg | 5,2 µg | 79 µg (16%*) | 7,5 µg (15%*) |
Witamina C | 4,2 mg | 8,4 mg | 12,6 mg (16%*) | 12,0 mg (15%*) |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: 97,5% izolat białek serwatkowych (z mleka), mąka z orzeszków ziemnych (arachidowych) (dla smaku masła orzechowego), regulatory kwaspowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające: guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące: acesulfam K, sukraloza, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan dl-α-tokoferylu - wit.E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit.D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina -wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), emulgator: lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (D), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgile roślinny (N) - w zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (należy spożyć przed ).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.