Wczytuję dane...
Model: TO-GE-CB

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

12,00 PLN
(26.67 PLN/100 g)

Opis produktu

Torq cherry bakewell - żel energetyczny

Główne cechy TORQ GEL:

- optymalna mieszanka węglowodanów (maltodekstryna:fruktoza w proporcji 2:1),

- zawiera elektrolity,

- lekka konsystencja,

- odpowiedni dla wegan.

TORQ GEL to optymalna mieszanka węglowodanów wzbogacona o elektrolity. Żel został stworzony w oparciu o potwierdzone badania naukowe na formule 2:1 maltodekstryny z fruktozą. Udowodniono, że izolat maltodekstryny jest znacznie bardziej skuteczny niż izolat glukozy, z uwagi na niższą osmolalność. Maltodekstryna z fruktozą są wchłaniane równolegle, dwoma różnymi drogami, co powoduje ultra-szybki przypływ energii z maltodekstryny, plus wolniejsze uwalnianie energii z fruktozy.

ŻEL TORQ ma lekką konsystencję, porównywalną do syropu. Celowo zaprojektowany tak, aby był łatwy do spożycia podczas ruchu.

Dla kogo: dla maratończyków i sportowców innych dyscyplin wytrzymałościowych.

Sposób użycia: w trakcie intensywnego wysiłku fizycznego 2-3 porcje na godzinę.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.

Masa netto: 45g.

Smak: cherry bakewell.

Wartość odżywcza 45 g 100 g
Wartość energetyczna 114 kcal / 484kj 254kcal / 1077kJ
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g 0 g
Węglowodany 29 g 63 g
- cukry 11 g 25 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0 g 0 g
Sól 0,1 g 0,3 g
Witaminy i składniki mineralne    
Chlorek 99 mg 220 mg
Sód 49 mg 109 mg
Potas 24 mg 54 mg
Magnez 1,1 mg 2,4 mg
Wapń 6 mg 14 mg

Składniki: maltodekstryna (43%), woda, fruktoza (21,5%), naturalne aromaty (0,5%), elektrolity (chlorek sodu, mleczan wapnia, chlorek potasu, węglan magnezu), kwas: kwas jabłkowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu.

 

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: