Opis produktu
Hammer Gel Apple & Cinnamon - żel energetyczny na bazie maltodekstryny i specjalnej mieszanki Energy Smart (sok winogronowy i dekstryna ryżowa) oraz kulturyzowanej dekstrozy i aminokwasami (L-leucyna, L-alanina, L-walina, L-izoleucyna).
Suplement diety
Firma Hammer od ponad 30 lat tworzy najskuteczniejsze żele energetyczne. W przeciwieństwie do innych podobnie wyglądających produktów dostępnych na rynku, złożone węglowodany Hammer Gel, całkowicie naturalne składniki i formuła równoważąca pH są łatwo przyswajalne i zapewniają szybko działającą, ale długotrwałą energię w wygodnej, smacznej, skoncentrowanej formie. Dodatek aminokwasów rozgałęzionych pomaga zapobiegać rozpadowi tkanki mięśniowej, jednocześnie zmniejszając zmęczenie.
- Solidna, trwała energia,
- Bez dodatku cukru,
- Lekkostrawny, bez zaburzeń żołądkowo-jelitowych.
Zalecana dzienna porcja: 1 saszetka 15 minut przed aktywnością fizyczną, potem 1 saszetka na każde 30-45 minut w trakcie wysiłku. Popijać obficie wodą. Zalecana maksymalna porcja do spożycia w ciągu dnia: 10 saszetek.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt jest przeznaczony dla osób dorosłych. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 33 g.
Smak: jabłko z cynamonem.
Wartości odżywcze | 100 g | 1 saszetka (33g) | RWS* |
Wartość energetyczna | 1142kJ / 273kcal | 377kJ / 90kcal | 5% |
Tłuszcze | 0 g | 0 g | 0% |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany | 67 g | 22 g | 8% |
w tym cukry | 6,1 g | 2 g | 3% |
Białko | 0 g | 0 g | 0% |
Sól | 0,18 g | 0,06 g | 1% |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: maltodekstryna, woda, (3,1%), koncentrat soku jabłkowego (6%) Energy Smart® (sok winogronowy, dekstryna ryżowa), kulturyzowana dekstroza, cynamon 0,2%, kwas askorbinowy (regulator kwasowości), ekstrakt wanilii, kwas jabłkowy (regulator kwasowości), chlorek potasu (substancja pomocnicza), sól, L-leucyna, L-alanina, L-walina, L-izoleucyna. W zakładzie produkcyjnym są przetwarzane inne substancje alergenne (jaja, ryba, nabiał, soja i pszenica).