Opis produktu
PowerBar PROTEIN PLUS 52% to baton regeneracyjny, który dostarcza mięśniom bezpośrednio po sporcie dodatkową porcję białka. Zawiera tylko 0.7g cukru i ma bardzo zredukowaną zawartość węglowodanów.
Główne cechy:
- dodatkowa porcja białka 26 g białka na 50 g batona,
- z kazeiną, serwatką i białkiem sojowym dla wsparcia, odnowy i zachowania mięśni,
- idealny jako wysokobiałkowa przekąska o niskiej zawartości cukru : 52% białka i 0,7 g cukru w batonie,
- tylko 3,4 g tłuszczu w batonie,
- występuje w dwóch pysznych smakach, lekka konsystencja, polewa z mlecznej czekolady,
- wolny od aspartamu.
Sposób użycia: 1 baton dziennie po treningu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nadmierna konsumpcja może prowadzić do efektu przeczyszczającego. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: baton 50g.
Smak: czekolada i orzech.
Wartość odżywcza | 100g | 1 baton (50g) |
Energia | 1414 kJ / 336 kcal | 705 kJ / 168 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g | 3,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,8 g |
Węglowodany | 23 g | 12 g |
w tym cukier | 1,3 g | 0,7 g |
- w poliole | 21 g | 10 g |
Błonnik | 2,3 g | 1,1 g |
Białko | 53 g | 26 g |
Sól | 0,88 g | 0,45 g |
Składniki: polewa z mlecznej czekolady ze słodzikiem (18%) [słodzik - maltitol, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], substancja utrzymująca wilgoć (gliceryna), hydrolizat kolagenu (15%), kazeinian wapnia (z mleka) (15%), białko sojowe (13%), woda, białko serwatki (7,5%), chrupki sojowe (5,2%) [białko sojowe, sól, skrobia], aromat, substancja słodząca (sukraloza), emulgator (lecytyna sojowa). Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i glutenu.