Opis produktu
PowerBar PROTEIN PLUS 52% to baton regeneracyjny, który dostarcza mięśniom bezpośrednio po sporcie dodatkową porcję białka. Zawiera tylko 0.7g cukru i ma bardzo zredukowaną zawartość węglowodanów.
Główne cechy:
- dodatkowa porcja białka 26 g białka na 50g batonu
- z kazeiną, serwatką i białkiem sojowym dla wsparcia, odnowy i zachowania mięśni
- idealny jako wysokobiałkowa przekąska o niskiej zawartości cukru : 52% białka i 0,7 g cukru w batonie
- tylko 3,4 g tłuszczu w batonie
- występuje w dwóch pysznych smakach, lekka konsystencja, polewa z mlecznej czekolady
- wolny od aspartamu
Sposób użycia: 1 baton dziennie po treningu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nadmierna konsumpcja może prowadzić do efektu przeczyszczającego. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: baton 50g.
Smak: ciasteczkowy.
Wartość odżywcza | 100g | 1 baton (50g) |
Energia | 1386 kJ / 330 kcal | 693 kJ / 165 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g | 3,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,8 g | 1,9 g |
Węglowodany | 24 g | 12 g |
w tym: cukier | 1,4 g | 0,7 g |
w tym: poliole | 22 g | 11 g |
Błonnik | 1,3 g | 0,6 g |
Białko | 52 g | 26 g |
Sól | 0,91 g | 0,50 g |
Składniki: białka mleka (kazeinian wapnia, izolat białka serwatkowego), polewa z mlecznej czekolady ze słodzikiem (18%) [słodzik - maltitol, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], substancja utrzymująca wilgoć (gliceryna), hydrolizat kolagenu (16%), kazeinian wapnia (z mleka) (15%), białko sojowe (13%), woda, białko serwatki (6,5%), chrupki sojowe (5,2%) [białko sojowe, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia], aromat, substancja słodząca (sukraloza), emulgator (lecytyna sojowa). Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i glutenu.