Opis produktu
VITARGO® jest opatentowanym węglowodanem z wyjątkowymi właściwościami, specjalnie stworzonym, aby dostarczać sportowcom efektywny pobór węglowodanów (glikogen).
VITARGO® był testowany w Karolinska Institutet w Sztokholmie oraz porównywany był ze zwykłymi węglowodanami z odżywek sportowych. Wyniki wykazały, że VITARGO® szybciej uzupełnia glikogen (70% szybciej) w mięśniach oraz przepływa szybciej przez żołądek (80% szybciej).
Vitargo® Protein Bar zwiększa twoje możliwości treningowe oraz przyśpiesza regenerację. VITARGO® Protein Bar jest specjalnie udoskonalony aby dostarczyć twojemu organizmowi "wysokooktanowe paliwo" podczas ciężkiego wysiłku, oraz tuż po nim (regeneracja). Dla tych, którzy ćwiczą często i wyczerpująco ważne jest, aby uzupełnić energię, np. proteiny o wysokich wartościach biologicznych, np. proteiny mleczne.
W naszych produktach nie znajdziesz wątpliwych składników takich, jak proteiny kolagenowe, lub częściowo utwardzane tłuszcze (tłuszcze trans), które nie dają użytkownikowi żadnych korzyści.
VITARGO® Protein Bar zawiera mieszankę węglowodanów oraz prawie 20g protein, aby polepszyć regenerację oraz zwiększyć osiągi. Mieszanka proteinowa zawiera 15,7% serwatki, 11,4% koncentratu protein mlecznych oraz 7,8% kazeinianu wapnia.
Sposób użycia:
- ogólnie podczas wysiłku (ćwiczenia wytrzymałościowe wykonywane przez co najmniej 2 godziny): jeden kęs co 15-30 minut razem z wodą lub napojem energetyzującym (najlepiej bez cukru, jak VITARGO®).
- ogólnie o regeneracji: zjedz batonik VITARGO® Protein Bar najlepiej z wodą. Po morderczych treningach pij napój regeneracyjny VITARGO® (VITARGO® Gainers Gold) zamiast wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży ani karmiących. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 65g.
Smak: czekoladowy.
Wartości odżywcze | 100g | Baton - 65g |
Wartość energetyczna | 1596 kJ / 379 kcal | 1037 kJ / 246 kcal |
Tłuszcze | 10,5 g | 6,8 g |
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 5,8 g | 3,7 g |
w tym: nienasycone kwasy tłuszczowe | 4,7 g | 3,1 g |
Węglowodany | 42,5 g | 27,6 g |
w tym: cukry | 32,9 g | 21,3 g |
w tym: skrobia | 5 g | 3,3 g |
w tym: poliole | 4,1 g | 2,7 g |
Błonnik | 1,0g | 0,7g |
Białko | 30,1 g | 19,6 g |
Sól | 0,13g | 0,08g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki: białko mleka, syrop fruktozowo-glukozowy, mleczna czekolada 20% [cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator:lecytyna sojowa, aromaty], syrop sorbitolowy, skrobia jęczmienna (Vitargo) 5%, kakao z obniżoną zawartością tłuszczu, olej sojowy, aromaty, emulgator: lecytyna sojowa, sól. Baton został wyprodukowany w fabryce gdzie stosowane są orzeszki ziemne, orzechy, ziarna (sezam) oraz pszenica, gluten, a także produkty mleczne.