Opis produktu
Jack Link's Biltong 100% Beef High Protein - wołowina suszona na powietrzu, marynowana, przyprawiona i krojona. Do przygotowania 100 g produktu użyto 240 g wołowiny.
Suszona wołowina Jack Link’s Biltong to przepyszna, wysokobiałkowa przekąska, która zapewni Ci dużą dawkę energii. Lekko słony i octowy smak suszonej wołowiny Biltong przeniesie Cię do serca Afryki Południowej. W odróżnieniu od przekąski Jack Link’s Beef Jerky, który pochodzi z USA Jack Link’s Biltong swoje korzenie ma w Afryce Południowej i jest przygotowywany odmienną niż Beef Jerky metodą, a sekret jego smaku leży w marynacie Jack Link’s.
Wyselekcjonowaną, najchudszą wołowinę marynujemy w starannie przygotowanej mieszance ziół i przypraw. Następnie powoli suszymy, a na koniec tniemy w cienkie paski. Proces marynowania i długotrwałego suszenia dostarcza nowych wrażeń smakowych i nadaje wołowinie wyjątkowej konsystencji. W efekcie powstaje pyszna, wysokobiałkowa i niskotłuszczowa przekąska Biltong.
Dzięki wysokiej zawartości białka, niskiej zawartości tłuszczu Jack Link's Biltong to doskonała mięsna przekąska na wiele okazji. Sprawdzi się znakomicie na szlaku podczas podróży turystycznych, uprawiania różnych sportów, w przerwie w pracy czy podczas godzin spędzonych za kierownicą. To również idealna przekąska na spotkaniami z przyjaciółmi, jako przystawka do ulubionych trunków czy na umilenie sobie wieczorów filmowych.
Masa netto: 20 g.
Wartości odżywcze | w 100 g | w 30 g | %* 30 g |
Wartość energetyczna | 1200kJ / 285kcal | 360kJ / 86kcal | 4% |
Tłuszcz | 9 g | 2,7 g | 2% |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g | 2% |
Węglowodany | 1 g | 0,3 g | 3% |
w tym cukry | 0,7 g | 0,2 g | 7% |
Białko | 50 g | 15 g | 21% |
Sól | 5 g | 1,5 g | 25% |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)
Składniki: wołowina, ocet spirytusowy, sól jodowana (sól, jodan potasu), przyprawy, skrobia kukurydziana, czosnek w proszku, cebula, pomidor, papryka, ekstrakty przyprawowe, ekstrakt drożdży, aromat dymu wędzarniczego, substancje konserwujące (azotyn sodu, sorbinian potasu), sól. Pakowane w atmosferze ochronnej. Przechowywać bez schładzania. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.