Opis produktu
DEXTRO PROTEIN CRIPS baton proteinowy.
Główne cechy DEXTRO PROTEIN CRIPS:
- wysoka zawartość białka,
- smaczne chrupki w batonie o kremowej konsystencji,
- białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej,
- jeden baton dostarcza 15g białka i ok. 194kcal,
- łatwe wyjmowanie z opakowania,
- do spożycia po treningu lub jako przekąska między posiłkami.
Zalecane spożycie: 1-2 batony dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 50g.
Smak: waniliowo-kokosowy.
Wartości odżywcze | w 100 g | w 50 g |
Wartość energetyczna | 1634 kJ (388 kcal) | 817 kJ (194 kcal) |
Tłuszcze | 10 g | 5 g |
- w tym tłuszcze nienasycone | 6,3 g | 3,2 g |
Węglowodany | 45 g | 22,5 g |
- w tym cukry | 38 g | 19 g |
Białko | 30 g | 15 g |
Sól | < 0,25 g | < 0,13 g |
Składniki: syrop cukru inwertowanego, białko mleka, czekolada pełnomleczna (cukier, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, masa kakaowa, laktoza, emulgator: lecytyna, aromat naturalny), syrop glukozowy, izolat białka z serwatki, serwatka w proszku, nieutwardzony tłuszcz palmowy roślinny, 4% chrupki białkowe sojowe (izolat białka sojowego, mąka ryżowa, ekstrakt słodowy, sól), białko z kolagenu hydrolizowanego, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, aromaty. Może zawierać śladowe ilości: pszenicy, orzeszków ziemnych, jaj oraz innych orzechów.