Opis produktu
PowerBar Recovery Max
PowerBar Recovery Max to napój węglowodanowo-proteinowy w proszku dla osób dorosłych uprawiających sport, zawierający magnez i cynk.
Główne cechy PowerBar Recovery Max:
- wysokiej jakości białko serwatkowe,
- maltodekstryna,
- cynk - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
- magnez - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Sposób użycia: 1-2 porcje dziennie po treningu. Rozpuścić 2 porcje = 88g (około 6 łyżek miarowych) w 250 ml wody. Przyjmować bezpośrednio po ćwiczeniach. Po lekkim treningu: rozpuścić 1 porcję = 44g (około 3 łyżki miarowe) w 125 ml wody. Przyjmować bezpośrednio po ćwiczeniach.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci! Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 1144g wystarcza do przygotowania 26 porcji (3,2 l napoju).
Masa netto: 1144g.
Smak: czekoladowy.
Wartość odżywcza | 100g | w 1 porcji (44g)* | w 2 porcjach (88g)** |
Wartość energetyczna | 1574kJ / 371kcal | 693kJ / 163kcal | 1385kJ / 326kcal |
Tłuszcz | 2,1 g | 0,9 g | 1,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0,4 g | 0,7 g |
Węglowodany | 64 g | 28 g | 57 g |
w tym cukry | 24 g | 9 g | 21 g |
Białko | 23 g | 10 g | 20 g |
Sól | 0,72 g | 0,32 g | 0,64 g |
Magnez | 218 mg (58%***) | 95,9 mg (26%***) | 192 mg (51%***) |
Cynk | 6,3 mg (56%***) | 2,8 mg (28%***) | 5,5 mg (45%***) |
* w 44g w 125 ml wody.
** w 88g 1 250 ml wody.
*** % RWS referencyjna wartość spożycia.
Składniki: maltodekstryna (43%), białko serwatkowe (mleko), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, mąka owsiana (2%), aromat naturalny, węglan magnezu, cytrynian cynku, sól, emulgator (lecytyna sojowa).