Opis produktu
UWAGA - kupując 1 sztukę otrzymasz zestaw składający się z 2 batonów!
Enervit Performance Bar jest idealną mieszanką węglowodanów. Zawiera potas, magnez, witaminę B oraz tiaminę. Jest lekkostrawny ponieważ zawiera mniej niż 5% tłuszczu, dlatego może być z łatwością zjedzony podczas zawodów. Idealnie nadaje się też do stosowania przed lub po wysiłku do regeneracji.
Sposób użycia: 1-2 porcje dziennie (1 porcja=60g) podczas ćwiczeń, popić odpowiednią ilością wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 2x 30g.
Smak: jabłkowy.
Wartości odżywcze | 100 g | porcja 2x30 g | *100% RWS |
Wartość energetyczna | 1578kJ / 373kcal | 946kJ / 224 kcal | |
Tłuszcz | 5,4 g | 3,2 g | |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,7 g | 1 g | |
Węglowodany | 62g | 37 g | |
w tym cukry | 27 g | 16 g | |
Białko | 18 g | 11 g | |
Sól | 0,24 g | 0,14 g | |
Tiamina | 0,28 mg | 0,17 mg | 25/15 |
Witamina B6 | 0,35 mg | 0,21 mg | 25/15 |
Potas | 500 mg | 300 mg | 25/15 |
Magnez | 110 mg | 66 mg | 29/18 |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: syrop glukozowo-fruktozowy (21%), białko mleka (12,8%), maltodekstryna (12%), mleko pełne w proszku, skrobia ryżowa (12,5%), maltodekstryna (12%), mleko pełne w proszku, syrop fruktozowy, posiekane i powlekane w cukrze migdały (migdały, cukier), płatki owsiane, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), płatki owsiane, sproszkowane białko jaj, dekstroza, pasta z orzechów laskowych, skrobia z tapioki, barwnik: karmel, cytrynian magnezu, mikrokapsułkowana witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), chlorowodorek tiaminy, przeciwutleniacz: ekstrakt bogaty w tokoferole. Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarza się sezam, nasiona i orzechy.