Opis produktu
Olimp Whey Protein Complex 100%
Suplement diety. Zawiera cukier i substancje słodzące.
Olimp Whey Protein Complex 100% - wysokobiałkowy koncentrat w proszku. Kompozycja najwyższej jakości ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC i izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant. Preparat przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (37 g = 1 miarka) rozpuścić w 150 ml* wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu.
*Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Chronić przed mrozem.
Opakowanie: 700g wystarcza do przygotowania 18 porcji po 37g.
Masa netto: 700g.
Smak: double chocolate.
Wartość odżywcza | 1 porcja (37g) | 2 porcje (74g) | 3 porcje (111g) | 100g |
Wartość energetyczna | 612kJ / 146kcal | 1225kJ / 292kcal | 1837kJ / 439kcal | 1655kJ / 395kcal |
Tłuszcz | 2,3 g | 4,6 g | 6,9 g | 6,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g | 0,6 g | 1 g | 0,9 g |
Węglowodany | 4,4 g | 8,9 g | 13 g | 12 g |
w tym cukry | 1,9 g | 3,9 g | 5,8 g | 5,2 g |
Białko | 26 g | 52 g | 78 g | 70 g |
Sól | 0,30 g | 0,61 g | 0,91 g | 0,82 g |
Składniki: 89% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI-CFM® (z mleka)), 8% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, sól, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma arabska; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; regulatory kwasowości: cytrynian sodu, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; fruktoza, emulgator – lecytyny (z soi). Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.