-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Crispy Bar Baton Owsiany z Czekoladą to najwyższej jakości baton o nadzwyczajnej chrupkości, jak Twoja ulubiona Granola Sante. Ten baton to nie jest zwykła przekąska! Zawiera beta-glukany obniżające poziom cholesterolu*. Wspaniały smak i wysoką wartość odżywczą zawdzięcza wyselekcjonowanym składnikom i unikalnej recepturze.
* Wykazano, że beta glukany występujące w owsie, spożywane w ilości 3g dziennie, obniżają poziom cholesterolu. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca. Istnieje wiele czynników ryzyka tej choroby. Zmiana jednego z tych czynników ryzyka może wywierać korzystny wpływ lub go nie wywierać. Równocześnie należy zadbać o prawidłowo zbilansowaną dietę i zdrowy tryb życia.
Opakowanie: zawiera 2 batoniki.
Masa netto: 40 g.
Smak: czekolada.
Wartość odżywcza | 100 g | w porcji 40g |
Wartość energetyczna | 1972kJ / 470kcal | 789kJ / 188kcal |
Tłuszcz | 19 g | 7,7 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,3 g | 1,3 g |
Węglowodany | 64 g | 25 g |
w tym cukry | 26 g | 10 g |
Błonnik | 5,3 g | 2,1 g |
Białko | 8,1 g | 3,2 g |
Sól | 0,40 g | 0,13 g |
Składniki: pełnoziarniste płatki owsiane 55,6%, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy, czekolada 7% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi); aromat naturalny), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, miód, melasa trzcinowa, sól, morska, aromat, emulgator: lecytyny (z soi), substancje spulchniające: węglany sodu. aromat naturalny, sól morska. Produkt może zawierać mleko i orzechy.
Zawartość β-glukanów: 2,9 g / 100 g; 1,2 g / porcję 40 g