Opis produktu
OstroVit Creametto - krem orzechowo-kakaowo-mleczny, zawiera substancje słodzące bez dodatku cukru i bez oleju palmowego. Zawiera naturalnie występujące cukry.
OstroVit Creametto to naturalny krem, który występuje w pięciu pysznych wariantach smakowych. Krem nie zawiera dodatkowego cukru i oleju palmowego, dzięki czemu stanowi idealną przekąskę, po którą można sięgnąć o dowolnej porze dnia!
Krem OstroVit Creametto jest doskonałą propozycją dla osób, które uwielbiają słodkości, a jednocześnie chciałyby uniknąć negatywnych konsekwencji związanych z ich spożywaniem. Wśród składników OstroVit Creametto znajdziesz m.in. zdrowe tłuszcze roślinne i węglowodany, natomiast substancję słodzącą stanowi maltitol, który cechuje się o połowę niższą kalorycznością niż cukier i wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym.
Właściwości OstroVit Creametto:
- Źródło tłuszczy roślinnych
- Cenne źródło węglowodanów
- Idealny dodatek do naleśników, ciast, pieczywa, wafli ryżowych i deserów
- Zdrowa alternatywa dla popularnych kremów
- Produkt słodzony maltitolem, który jest o połowę mniej kaloryczny niż cukier
Spożywać w zależności od zapotrzebowania. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Masa netto: 350 g.
Smak: orzechowo-kakaowo-mleczny.
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 2113kJ / 510kcal |
Tłuszcz | 39 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g |
Węglowodany | 53 g |
w tym cukry | 4,5 g |
Białko | 4,1 g |
Sól | 0,10 g |
Składniki: substancje słodzące (maltitol, glikozydy stewiolowe), tłuszcze roślinne (shea, rzepakowy), mleko w proszku pełne 10%, orzechy laskowe 5%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 2,4%, skrobia kukurydziana, mleko w proszku odtłuszczone 0,6%, emulgator (lecytyny słonecznikowe), serwatka w proszku (z mleka) aromaty. Produkt może zawierać inne orzechy, soję, zboża zawierające gluten.