Opis produktu
Sponser Cereal Energy Plus
Smaczny baton CEREAL ENERGY PLUS firmy SPONSER® jest idealny do wszelkiego rodzaju sportów i aktywności na świeżym powietrzu. Batonik zbożowy jest wzbogacony L-karnityną i MTC oraz zawiera pyszne mleczne nadzienie.
Oprócz węglowodanów, średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT) dostarczają dodatkowej energii. W przeciwieństwie do długołańcuchowych kwasów tłuszczowych mogą być łatwiej metabolizowane przez organizm. Podobnie jak węglowodany, są one wchłaniane do krwi i transportowane do mitochondriów w celu produkcji energii. MCT to użyteczne, długotrwałe źródło energii, szczególnie podczas długotrwałej aktywności.
- Baton energetyczny na bazie zbóż
- Z L-karnityną i MCT
- Smaczne mleczne nadzienie
- Idealny jako przekąska podczas zajęć sportowych
Produkt diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 40 g.
Smak: żurawinowy.
Wartości odżywcze | 100 g | porcja 40g |
Wartość energetyczna | 1875kJ / 446kcal | 750kJ / 178kcal |
Tłuszcz | 18 g | 7,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13 g | 5,2 g |
Węglowodany | 58 g | 23 g |
w tym cukry | 36 g | 14 g |
Błonnik | 5 g | 2 g |
Białko | 11 g | 4,4 g |
Sól | 0,50 g | 0,20 g |
Składniki: zboża 23% (owies, ryż, kukurydza), sacharoza, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), dekstroza, żurawina 5,5%, dekstroza, ziarna soi, fruktoza, syrop glukozowy, odtłuszczone i pełne mleko w proszku, białka w proszku (mleko, izolat białka serwatki), płatki kokosowe, olej kokosowy i palmowy (MCT *), fruktooligosacharydy 2%, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol), L-karnityna, sól, aromat, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy, ekstrakt ze słodu jęczmiennego. Może zawierać śladowe ilości orzechów i innych nasion.
*MCT (medium-chain triglycerides) - kompleks średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych.