Opis produktu
Intenson Erytrol
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak zbliżony do cukru. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Zapobiega próchnicy. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków.
Spożywanie żywności zawierającej erytrytol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów. Bakterie nazębne kochają wszelkiego rodzaju słodkości, gdyż daje im to niezbędną energię do rozmnażania, co w konsekwencji prowadzi do próchnicy. Nie są jednak w stanie strawić erytrytolu, więc nie stanowi on pożywki dla szkodliwych bakterii. Niektóre z badań wykazują pozytywny wpływ erytrytolu na kondycję jamy ustnej, zmniejszając ilość szkodliwych bakterii. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewnia prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Sposób użycia: może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy. Nadmierne spożycie może powodować efekt przeczyszczający.
Masa netto: 1000 g.
Wartość odżywcza | 100 g |
Wartości energetyczna | 0kJ / 0kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Węglowodany | 99 g |
w tym cukry | 0 g |
w tym skrobia | 0 g |
w tym alkohole wielowodorotlenowe | 99 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Składniki: 100% substancja słodząca erytrol. Kraj pochodzenia: Chiny.