Opis produktu
Olimp I'M PRO PROTEIN BAR *Wysokobiałkowy baton (32% białka) o smaku kremu orzechowego, z warstwą o smaku arachidowym (18%) i chrupkami (9%), w mlecznej czekoladzie (29,5%), dekorowany czekoladą (1,5%). Zawiera substancję słodzącą. Z dodatkiem witaminy D, magnezu i cynku. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Zalety Olimp I'M Pro HI Protein Bar:
- przepyszna forma uzupełnienia diety w białko, błonnik, witaminę D, magnez i cynk (chelat Albion™),
- 171 pełnowartościowych kalorii2 (1 baton 40 g),
- pomoc we wzroście masy mięśniowej (białko),
- wsparcie w utrzymaniu masy mięśniowej (białko),
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego, z którego sprawą szybciej pojawia się uczucie sytości3.
- niska zawartość cukrów – fit przekąską może być stosowana w okresie redukcji tkanki tłuszczowej.
- brak dodatku konserwantów i oleju palmowego.
- rewelacyjna w smaku alternatywa dla słodyczy.
- uzupełnienie diety w kolagen – cenny składnik tkanki łącznej, istotny dla stawów4 i skóry5.
- dodatek witaminy D i magnezu, które pomagają m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
- dodatek cynku w postaci wysoko przyswajalnego, hipoalergicznego chelatu aminokwasowego Albion™. Cynk wspiera m.in. w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych i pomaga w prawidłowej syntezie białka. Podobnie jak witamina D i magnez przyczynia się do utrzymania zdrowych kości.
- do wyboru kilka wyjątkowych smaków.
- fit przekąska po treningu, w pracy, w podróży, na wycieczce.
- białkowy baton dla osób ćwiczących rekreacyjnie, profesjonalnych sportowców oraz osób, które dbają o zdrowe, zróżnicowane odżywianie.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie stosować w ciąży ani u dzieci. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 40g.
Smak: masło orzechowe.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (1 baton - 40 g) |
Wartość energetyczna | 1751 kJ/ 419 kcal | 705 kJ/ 169 kcal |
Tłuszcz | 20 g | 7,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 950% | 3,8 g |
Węglowodany | 31 g | 12 g |
w tym cukry | 3,6 g | 1,4 g |
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 26 g | 10 g |
Błonnik | 6,9 g | 2,8 g |
Białko | 32 g | 13 g |
Sól | 0,38 g | 0,15 g |
Witamina D | 1,875 μg (37,5%*) | 0,75 μg (15%*) |
Magnez | 140,6 mg (37,5%*) | 56,25 mg (15%*) |
Cynk (Albion™) | 3,75 mg (37,5%*) | 1,5 mg (15%*) |
* - RWS Referencyjna Wartość Spożycia.
Składniki: 35% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 29,5% czekolada mleczna z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; polidekstroza, olej roślinny (rzepakowy), tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1,5% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], emulgator – lecytyny (sojowe); aromat [zawiera orzeszki ziemne (arachidowe)], regulator kwasowości – kwas cytrynowy; sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 35%, masa mleczna minimum 21%. Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), nasion sezamu, ryb.