-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
Olimp Protein Xplode Bar - wysokobiałkowy baton (35% białka) o smaku czekoladowym w czekoladzie (19%). Zawiera substancje słodzące. Z dodatkiem witaminy D, cynku i magnezu. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Zalety produktu:
- wartościowa, przepyszna fit przekąska w ciągu dnia, po treningu, podczas wycieczki,
- 15 g wysokiej jakości białka – 1 baton1 (40 g),
- pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko),
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego, niska zawartość cukrów,
- 148 kcal (1 baton2 – 40 g),
- dodatek witaminy D, magnezu i cynku (wysoko przyswajalny chelat aminokwasowy cynku Albion™),
- rewelacyjne smaki – polewa z prawdziwej czekolady!
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 15-25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, w zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 40 g.
Smak: czekoladowy.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton 40 g) |
Wartość energetyczna | 1496 kJ/ 357 kcal | 589 kJ/ 141 kcal |
Tłuszcz | 11 g | 4,3 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 5,1 g | 2,1 g |
Węglowodany | 28 g | 11 g |
w tym cukry | 1,5 g | 0,6 g |
w tym alkohole | ||
wielowodorotlenowe (poliole) | 23 g | 9,1 g |
Błonnik | 9,9 g | 3,9 g |
Białko | 38 g | 15 g |
Sól | 0,12 g | 0,05 g |
Witamina D | 1,875 μg (37,5%#) | 0,75 μg (15%#) |
Magnez | 140,6 mg (37,5%#) | 56,25 mg (15%#) |
Cynk | 3,75 mg (37,5%#) | 1,5 mg (15%#) |
#RWS – referencyjne wartości spożycia.
Składniki: 39% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 19% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – sorbitole, glicerol; polidekstroza, 4,5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), olej roślinny (słonecznikowy), maltodekstryna, emulgator – lecytyny (sojowe); sól, aromat, substancja słodząca – sukraloza; diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.