-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Active Nutrition International GmbHZielstattstraße 42München,D - 81379Niemcy
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Opis produktu
PowerBar 30% Protein Plus to baton dla sportowców z wysokiej jakości białkiem i ciemną polewą czekoladową.
Główne zalety:
- białko w 3 formach: kazeina, białko serwatkowe oraz białko soi
- wsparcie budowy masy mięśniowej i podtrzymanie efektów treningowych
- nie zawiera kolagenu i aspartamu
- doskonały smak
Sposób użycia: 1 baton dziennie po wysiłku fizycznym.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 55g.
Smak: czekoladowy.
Wartość odżywcza | 100 g | 55 g |
Wartość energetyczna | 1454kJ / 346kcal | 800kJ / 190kcal |
Tłuszcz | 7,9g | 4,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,7 g | 2,6 g |
Węglowodany | 31 g | 17 g |
w tym cukry | 29 g | 16 g |
Błonnik | 14 g | 7,4 g |
Białko | 31 g | 17 g |
Sól | 0,23 g | 0,13 g |
Składniki: kazeinian wapnia (MLEKO) (21%), kuwertura z ciemnej czekolady (18%) [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny (SOJA))], syrop cukru inwertowanego, syrop fruktozowy, syrop oligofruktozowy, białko serwatkowe (MLEKO) (8%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (5%), białko SOJOWE, aromaty, emulgator [lecytyny (SOJA)].
Może zawierać: pszenicę, jęczmień, owies, orzeszki ziemne, migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca. GLUTEN.