Opis produktu
Batony TORQ wyróżnia wysoki poziom węglowodanów, niski poziom tłuszczu oraz zawartość składników różniących się pod względem wskaźnika glikemicznego, w celu zapewnienia natychmiastowego oraz długotrwałego uwalniania glukozy.
Batony TORQ są pyszne i gęste, zawierają zaledwie 1,9 g tłuszczu na każde 100 g produktu oraz formułę firmy TORQ, mieszankę węglowodanową (maltodekstryna:fruktoza 2:1). Maltodekstryna z fruktozą są wchłaniane równolegle, dwoma różnymi drogami, co powoduje ultra-szybki przypływ energii z maltodekstryny, plus wolniejsze uwalnianie energii z fruktozy.
Główne cechy:
- miękki i gęsty,
- wysoka zawartość węglowodanów,
- bardzo niska zawartość tłuszczów,
- zawiera owoce zakupione zgodnie z wytycznymi etycznego handlu (FAIR TRADE),
- odpowiedni dla wegan.
Dla kogo: dla maratończyków i sportowców innych dyscyplin wytrzymałościowych.
Sposób użycia: w trakcie intensywnego wysiłku fizycznego 2-3 porcje na godzinę.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 45g.
Smak: mango.
Wartości odżywcze | 45 g | 100 g |
Wartość energetyczna | 655kJ / 154kcal | 1454kJ / 343kcal |
Tłuszcz | 0,9 g | 1,9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g | 0,3 g |
Węglowodany | 34 g | 76 g |
w tym cukry | 16 g | 36 g |
Błonnik | 1,6 g | 3,4 g |
Białko | 1,7 g | 3,8 g |
Sól | 0,05 g | 0,12 g |
Składniki: organiczna glukoza i inwertowany syrop cukrowy, organiczne płatki owsiane, organiczne rodzynki (organiczne rodzynki, organiczny olej słonecznikowy), organiczna maltodekstryna, organiczne suszone mango (12%), organiczne chrupki ryżowe (organiczna mąka ryżowa, organiczny surowy cukier trzcinowy, organiczny olej słonecznikowy, organiczna słodowa mąka jęczmienna), sól morska. Odpowiedni dla wegan.