Opis produktu
Główne cechy TORQ GEL:
- optymalna mieszanka węglowodanów (maltodekstryna:fruktoza w proporcji 2:1),
- zawiera elektrolity,
- lekka konsystencja,
- odpowiedni dla wegan.
TORQ GEL to optymalna mieszanka węglowodanów wzbogacona o elektrolity. Żel został stworzony w oparciu o potwierdzone badania naukowe na formule 2:1 maltodekstryny z fruktozą. Udowodniono, że izolat maltodekstryny jest znacznie bardziej skuteczny niż izolat glukozy, z uwagi na niższą osmolalność. Maltodekstryna z fruktozą są wchłaniane równolegle, dwoma różnymi drogami, co powoduje ultra-szybki przypływ energii z maltodekstryny, plus wolniejsze uwalnianie energii z fruktozy.
ŻEL TORQ ma lekką konsystencję, porównywalną do syropu. Celowo zaprojektowany tak, aby był łatwy do spożycia podczas ruchu.
Dla kogo: dla maratończyków i sportowców innych dyscyplin wytrzymałościowych.
Sposób użycia: w trakcie intensywnego wysiłku fizycznego 2-3 porcje na godzinę.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 45g.
Smak: wiśniowy jogurt.
Wartość odżywcza | 100 g | 45g |
Wartość energetyczna | 1065 kJ / 255 kcal | 476 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 63,8 g | 28,8 g |
w tym: | ||
- cukry | 21,3 g | 9,6 g |
- alkohole wielowodorotlenkowe | 0 g | 0 g |
- skrobia | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Witaminy i składniki mineralne | ||
Sód | 111 mg | 50 mg |
Chlorek | 190 mg | 85,5 mg |
Potas | 25,7 mg | 11,5 mg |
Wapń | 10,1 mg | 4,5 mg |
Magnez | 2,3 mg | 1 mg |
Składniki: maltodekstryna (43%), woda, fruktoza (21%), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, elektrolity (chlorek sodu, chlorek potasu, mleczan wapnia, węglan magnezu), aromat (0,2%), substancja konserwująca - sorbinian potasu. Nie zawiera: pszenicy, nabiału, słodzików.