Wczytuję dane...
Model: VI-GE-AR

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

7,30 PLN

Opis produktu

Nowość od Vitargo żele bez kofeiny.

Vitargo Gel jest to pierwszy na świecie opatentowany żel energetyczny oparty na formule Vitargo, trechalozy i izomaltulozy- unikalnej kombinacji węglowodanów, który zapewnia równomierny dopływ energii pracującym mięśniom. Prace nad tym produktem trwały 2 lata i są wynikiem współpracy niemieckich i szwedzkich naukowców. Vitargo Gel stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego Vitargo. W sytuacjach, gdy nie można sięgnąć po napój, żel Vitargo skutecznie wspomaga organizm, dostarczając mu energii. Vitargo Gel ma łagodny smak i lżejszą od zwykłych żeli konsystencję, wyróżnia się również łatwością przyswajania.

Zalecana dawka dzienna: 4 saszetki dziennie podczas wysiłku fizycznego. 1 żel co 25-35 minut, popijając 200ml wody.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt  nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci! Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.

Masa netto: 45g.

Smak: arbuzowy.

Wartości odżywcze 100 g 1 porcja - 45g
Wartość energetyczna 962 kJ / 226 kcal 433 kJ / 102 kcal
Tłuszcze 0 g 0 g
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe 0 g 0 g
Węglowodany 53 g 24 g
w tym: cukry 45,60 g 20,50 g
Izomaltuloza 18,90 g 8,50 g
w tym: glukoza 9,45 g 4,25 g
w tym: fruktoza 9,45 g 4,25 g
Trehaloza: 18,90 g 8,50 g
w tym: gliukoza 18,90 g 8,50 g
Skrobia jęczmienna 7,80 g 3,50 g
Fruktoza 7,80 g 3,50 g
Białko 0 g 0 g
Sól 0,55 g 0,25 g

Składniki: woda, izomaltuloza* 18,9%, trehaloza** 18,9%, amylopektyna - skrobia jęczmienna 7,8% (Vitargo®) - zawiera gluten, fruktoza 7,8%, stabilizator - glicerol, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, aromat.

 

* -  izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

** - trehaloza jest źródłem glukozy.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: