Opis produktu
Nowość od Vitargo żele bez kofeiny.
Vitargo Gel jest to pierwszy na świecie opatentowany żel energetyczny oparty na formule Vitargo, trechalozy i izomaltulozy- unikalnej kombinacji węglowodanów, który zapewnia równomierny dopływ energii pracującym mięśniom. Prace nad tym produktem trwały 2 lata i są wynikiem współpracy niemieckich i szwedzkich naukowców. Vitargo Gel stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego Vitargo. W sytuacjach, gdy nie można sięgnąć po napój, żel Vitargo skutecznie wspomaga organizm, dostarczając mu energii. Vitargo Gel ma łagodny smak i lżejszą od zwykłych żeli konsystencję, wyróżnia się również łatwością przyswajania.
Zalecana dawka dzienna: 4 saszetki dziennie podczas wysiłku fizycznego. 1 żel co 25-35 minut, popijając 200ml wody.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zróżnicowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci! Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 st.C, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Masa netto: 45g.
Smak: arbuzowy.
Wartości odżywcze | 100 g | 1 porcja - 45g |
Wartość energetyczna | 962 kJ / 226 kcal | 433 kJ / 102 kcal |
Tłuszcze | 0 g | 0 g |
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 53 g | 24 g |
w tym: cukry | 45,60 g | 20,50 g |
Izomaltuloza | 18,90 g | 8,50 g |
w tym: glukoza | 9,45 g | 4,25 g |
w tym: fruktoza | 9,45 g | 4,25 g |
Trehaloza: | 18,90 g | 8,50 g |
w tym: gliukoza | 18,90 g | 8,50 g |
Skrobia jęczmienna | 7,80 g | 3,50 g |
Fruktoza | 7,80 g | 3,50 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,55 g | 0,25 g |
Składniki: woda, izomaltuloza* 18,9%, trehaloza** 18,9%, amylopektyna - skrobia jęczmienna 7,8% (Vitargo®) - zawiera gluten, fruktoza 7,8%, stabilizator - glicerol, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, aromat.
* - izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
** - trehaloza jest źródłem glukozy.