Wczytuję dane...
Model: MC-TRU-40

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

13,50 PLN
(33.75 PLN/100 g)
Produkt niedostępny

Opis produktu

Targroch Truskawki Liofilizowane - plastry

Liofilizowane owoce – to inaczej owoce, których pozbawiono wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza, po czym poddano sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach. Czym jest sublimacja? Polega ona na przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego – proces zachodzi w próżni. Na sam koniec owoce są dosuszane w temperaturze 40 - 50°C, dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%. To sprawia, że są bardzo trwałe.

Liofilizowane truskawki Targroch to eksplozja smaku – plasterki owoców są bardzo leciutkie oraz bardzo esencjonalne w smaku, a przy tym zachowują maksimum wartości odżywczych. Smak truskawki liofilizowanej nie ulega absolutnie żadnej zmianie, poza tym, że jest jeszcze bardziej wyrazisty. Można powiedzieć, że w ten sposób otrzymujemy więcej truskawki w truskawce :) Poza smakiem liofiliowanej truskawki warto zwrócić także uwagę na jej kształt – plastry liofilizatów są bardzo efektowne – dlatego poza walorami smakowymi liofilizowanej truskawki, warto zwrócić uwagę na jej estetykę. Może ona stanowić wspaniały element dekoracyjny potraw! Liofilizaty owocowe można spożywać wprost z opakowania.

Masa netto: 40 g.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1438 kJ / 344 kcal
Tłuszcze, w tym: 1,5 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany, w tym: 78 g
- cukry 51 g
Błonnik 8,7 g
Białko 2,5 g
Sól* 1 g

Składniki: truskawka liofilizowana plastry. Kraj pochodzenia: Egipt. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: